Ensarioğlu Bunlardan Bir Çılgınlık Bekliyorduk Ama, Bu Kadarını Beklemiyorduk

AKP'li Ensarioğlu : Bunlardan bir çılgınlık bekliyorduk ama, bu kadarını beklemiyordukAK Parti MKYK üyesi ve Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, darbe girişimini değerlendirirken, "Bu, öyle bir örgüt ki, dünyada belki de eşine, benzerine rastlanmayan bir örgüt. Örgütlenme biçimi, çalışma sistemi, bağlantıları. Bunlardan bir çılgınlık bekliyorduk ama açıkçası bu kadarını beklemiyorduk. Meclisi, devletin kurumlarını bombalayacak, halkın üzerine ateş açacak, tankla sivil insanları öldürecek, bir çılgınlığı hiçbir şeyle tarif edemezsiniz" dedi.

Ensarioğlu Bunlardan Bir Çılgınlık Bekliyorduk Ama, Bu Kadarını Beklemiyorduk
 AKP'li Ensarioğlu : Bunlardan bir çılgınlık bekliyorduk ama, bu kadarını beklemiyorduk

AK Parti MKYK üyesi ve Diyarbakır MilletvekiliGalip Ensarioğlu, darbe girişimini değerlendirirken, "Bu, öyle bir örgüt ki, dünyada belki de eşine, benzerine rastlanmayan bir örgüt. Örgütlenme biçimi, çalışma sistemi, bağlantıları. Bunlardan bir çılgınlık bekliyorduk ama açıkçası bu kadarını beklemiyorduk. Meclisi, devletin kurumlarını bombalayacak, halkın üzerine ateş açacak, tankla sivil insanları öldürecek, bir çılgınlığı hiçbir şeyle tarif edemezsiniz" dedi.

"KURTULUŞ SAVAŞINDAN SONRA VERİLMİŞ EN ÖNEMLİ MÜCADELEYDİ"

Diyarbakır'da bulunan Ak Parti MKYK üyesi ve Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, darbe girişimi ve sonrasında yaşananları değerlendirdi. Darbe girişimini gerçekleştiren yapının dünyada eşine, benzerine rastlanmayan bir örgüt olduğunu belirterek, "Örgütlenme biçimi, çalışma sistemi, bağlantıları. Bunlardan bir çılgınlık bekliyorduk ama açıkçası bu kadarını beklemiyorduk. Meclis'i, devletin kurumlarını bombalayacak, halkın üzerine ateş açacak, tankla sivil insanları öldürecek, bir çılgınlığı hiçbir şeyle tarif edemezsiniz. Bu, gözü dönmüşlüktür, aklını yitirmişliktir. Vatana, millete, demokrasiye ve ülkenin geleceğini kastettiler. Halkımızın basireti, cesareti, siyasi partilerimizin duruşu, basınımızın bu konudaki dik duruşu, demokrasiden yana olan tavrı belirleyici olmuştur, halkın iradesine ve geleceğine sahip çıkmıştır. Kurtuluş Savaş'ından sonra verilmiş en önemli mücadeleydi bu. Halkın gücü karşısında hiç bir güç duramaz, halka rağmen hiçbir şey olamaz" dedi.

Ak Partili Ensarioğlu, darbe girişimini sadece PDY mı yoksa başka güçlerinde mi gerçekleştirdiği ile ilgili bir soru üzerine ise, "Bütün bunların bağlantılarını, ilişkilerini, ortaya çıkarıp, delillendirdikten sonra bunları konuşmak daha doğru olacak. Bu ülkenin geleceğine, halkına kast eden bu hainleri, hainliği affetmek mümkün değildir. Bütün detaylarıyla değerlendirilecek, kimin ilgisi ilişkisi varsa ortaya çıkacak. Bu işi organize eden sadece Fethullaçı çetenin hainleri mi yoksa bu işi yapan başta odaklar var mı, yok mu? bunların hepsi gün yüzüne çıkacak" diye konuştu. AK Parti ve Tayyip Erdoğankarşıtlığının, insanların gözünü kör ettiğini, insanlar bulabildiği her fırsatta, her türlü güç ile ittifak eder hale geldiğini söyleyen Galip Ensarioğlu, şöyle konuştu: 

"BU ÜLKENİN MİLLİ MESELELERİ VAR, SİYASİ PARTİLER BU KONUDA İTTİFAK ETSİNLER"

"Gezi olaylarında, 17-25 Aralık ihanetinde, daha sonraki hadiselerde, hatta bölgemizde yaşanan olayları fırsat bilerek, maalesef siyasi partiler ve gruplar bunlarla bile ittifak eder hale geldiler. 'AK Parti gitsin, ülke çöksün isterse' denildi. Aslında, milli meseleler vardır. Bu meseleler, sadece AK Parti'nin meselesi değildir. Çözüm sürecinde de biz bunu söyledik. Bu mesele sadece AK Parti'nin meselesi değildir, bu ülkenin en önemli meseledir. Gelin, bütün siyasi partiler bu konuda ittifak etsinler, çözüm arayalım, çözümde ittifak edelim. Bütün siyasi partilerin kendine ait görüş ve çözümleri vardır. Bu anlamda hepsi birbirini eleştirir ve birbirinin rakibidir. Ancak, ülkeyi ilgilendiren meselelerde, bu ülke gittikten sonra partilerin bir anlamı kalmaz. Bu darbe başarı olsaydı hiç bir parti kalmazdı. O yüzden, bu darbe girişimi gibi, 30 yıldır devam eden şiddet olayları gibi ve daha farklı milli meselelerde mutlaka ortak bir duruş sergilemek gerekiyor. Önce, ortak hedefimiz milletimiz ve vatanımızdır. Millet ve vatan uğruna ittifak ederiz. Onun dışında herkesin kendine ait görüşü ve duruşu vardır. Bunun için siyasette rekabet ederiz. Belki bu kültürün gelişmesine, bu, bir hayır sağlayacaktır. Veyahut, bugüne kadar Fethullahçı çetelerle yapılan mücadelede, hoşgörüyle bakan, bu işi abarttığımız düşünenler, bu konuda ciddi eleştiri getirenler aslında, bırakın abartmayı, çok hafife aldığımızı gördüler. İnşallah bundan sonra bu çetenin devlet içindeki uzantılarını ayıklama anlamında belki hayırlı olacaktır. Bu başarıya ulaşamadıktan sonra, bundan sonra Vaka-i Hayriye dediğimiz, geçmişte de yaşanan şeylerde bir örnek gibi olacak ve İnşallah devlet içindeki hangi kademede olursa olsun, bütün bu kirli çetenin uzantılarını, urunu, hücrelerini devletin içinde ayıklayıp, atacağız."
Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2016, 12:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER