Eş Başkan Gültan Kışanak: Farklılıklarımız Tehdit Değil Zenginliktir

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, "Bizler için kültürel farklıklarımız birer tehdit değil zenginliktir." dedi.

Eş Başkan Gültan Kışanak: Farklılıklarımız Tehdit Değil Zenginliktir

 Dünyanın 40 farklı çatışma bölgesinden belediye başkanlarının katıldığı "Çeşitlilik İçinde Birlik Buluşması", 'daki tarihi Belediye Sarayı'nda gerçekleştirildi.

"Çatışmalı Bölgelerde Tarihsel Mirasın Korunması", "Çatışma Çözümünde Eğitim ve Kadınların Rolü" ve "Mülteci Sorunu" gibi konuların tartışıldığı buluşmada,  Eş Başkanı Gültan Kışanak, kültürel mirasın nasıl korunması gerektiği üzerine bir konuşma yaptı.  halkının barış ve dostluk mesajlarını ileterek konuşmasına başlayan Kışanak,  Belediye Başkanı'na ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

"Barışın konuşulması çok önemli"

Savaşların, çatışmaların ve büyük insani trajedilerin yaşandığı bir süreçte, barışın konuşulmasının son derece önemli olduğunu vurgulayan Kışanak, şunları söyledi:

"Bir  kenti olarak , bu coğrafyanın tüm farklı kültürlerinin, inançlarının ve dillerinin binlerce yıldır birlikte yaşadığı bir kent. , 33 ayrı uygarlığın izlerin günümüze kadar koruyan bir kent.  Surları ve Hevsel bahçeleri bu yıl  Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alındı. Yani  artık bir dünya kenti. Sadece bizim değil tüm insanlığın ortak mirası."

 tüm halklarla barış ve dostluk köprüleri kurmaya çalışıyor

'ın farklı kimliklere dair değerleri yaşatmaya çalıştığına dikkat çeken Kışanak, kentin Süryanice, Arapça, Ermenice, Kürtçe, Türkçe vb. tüm dilleri sevgi dili olarak sahiplenen bir kent olduğunu vurguladı. 'ın tüm halklarla barış ve dostluk köprüleri kurmaya çalışan bir kent olduğunun altını çizen Kışanak, "Diyarbakır, Kürt sorunun barışçıl ve demokratik şekilde çözülmesi için mücadele veren bir kent. Buna rağmen, ne yazık ki yaşanan son çatışmalarda tarihi yapıları zarar gören bir şehirden de bahsediyoruz. Bizler için kültürel farklıklarımız birer tehdit değil zenginliktir." dedi.

Ortadoğu'da yıkıcı bir savaş yaşandığını, vahşi terör saldırılarının kentleri ve insani değerleri yerle bir ettiğini kaydeden Kışanak, 'in vahşi saldırılarına uğrayan Şengal ve halkıyla dayanışma içinde olduklarını, savaştan kaçan on binlerce insanın sadece belediyelerin ve halkın desteğiyle yaşamını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2015, 18:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER