Eş Başkanlardan Newroz çağrısı

Belediye Eş Başkanlarımız Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, Newroz Tertip Komitesi’nin düzenlediği toplantıya katılarak, halkın, demokratik değerleri savunan, halkların kardeşliğine ve barışa inanan, özgürlük umudunu büyütmek isteyen herkesin büyük bir coşkuyla Newroz’a katılacağına inandıklarını söylediler. Eş Başkanlar, bu yılki kutlamaların Kobani ...

Eş Başkanlardan Newroz çağrısı
 2015 Newroz Tertip Komitesi’nin bugün Liluz Otel’de düzenlediği basın toplantısına, Belediye Eş Başkanlarımız Fırat Anlı ile Gültan Kışanak, Tertip Komitesi Başkanı ve DTK Başkanlık Divanı Üyesi Seydi Fırat, DBP İl Eş Başkanı Ali Şimşek, HDP İl Eş Başkanı Ömer Önen ile Gülşah Önen, ilçe belediye eş başkanları, sivil toplum kuruluşları ve Kürt partileri temsilcileri katıldı.

Belediyemizin de dahil olduğu çalışmalar hakkında açıklamayı Newroz Tertip Komitesi Başkanı Seydi Fırat yaptı. Fırat yaptığı açıklamada, 2015 Newroz’unu Rojava devrimi ve Kobani direnişinin coşkusuyla karşıladıklarını ifade etti. 2015’te tüm dünyanın gözünün Diyarbakır’da olacağını ifade eden Fırat, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Fırat, bu yılki Newroz kutlamalarına Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Celal Talabani, Rojava’daki kantonların yönetimi, PYD lideri Salih Müslim, Syriza lideri ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İsveç Sol Parti, Fransa Komünist Parti ile Sol Parti liderleri, Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları ile aydınların da davet edildiğini açıkladı. Ardından konuşan Eş Başkanımız Gültan Kışanak ise Newroz’un önemine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Newroz’un tarihi önemini anlatmaya gerek yok. Başta Kürtler olmak üzere tüm Ortadoğu halkları için direnişin sembolü, özgürlüğün müjdesidir. Newroz kimliğini tarihten alıyor; fakat her yaptığımız Newroz kutlaması bu kimliğe yeni şeyler katıyor, büyüyüp bugünlere geliyor.”

Halkın, demokratik değerleri savunan, halkların kardeşliğine ve barışa inanan, özgürlük umudunu büyütmek isteyen herkesin büyük bir coşkuyla Newroz’a katılacağına inandığını belirten Kışanak, “Geçmiş yıllarda Newroz’a kitlesel katılımı nasıl sağlarız diye çalışıyorduk. Bugün gelenleri nasıl karşılayacağız, bunun tatlı telaşı içerisindeyiz” dedi. Kışanak,  Amed Newroz’unun milyonları buluşturan dünyadaki en görkemli kutlamalardan biri olduğunu, adeta kentin bir kimliği haline geldiğini belirtti.  Bu yıl ki Newroz’a Kobani direnişi ile Rojava devriminin damgasını vuracağını vurgulayan Kışanak, “Amed Newrozu, Kobani ile Şengal direnişi ve tüm Rojava devrimi ile buluşma Newroz’u olacağına inanıyorum” dedi. 

Alanda hazırlıklar yürütülüyor

Kutlama yapılan alanın hazırlıkları konusunda ilçe belediyelerle el ele çalıştıklarını kaydeden Kışanak, kente gelecek konukları karşılama konusunda çalışmaların yürütüldüğünü, alana giden güzergahlarda düzenleme yaptıklarını sözlerine ekledi.

DBP İl Eş Başkanı Ali Şimşek de Kürtlerin Newroz ile birlikte yılık plan ve stratejisini belirlediğine işaret ederek, “Bu anlamda Kürtler için yıl Amed Newrozu ile başlıyor. Artık gündemler Kürtlerin mazlumluğu üzerinden değerlendirilmiyor, daha çok Kürtlerin kazanımları konuşuluyor ve değerlendirmeler bu yönde gelişiyor.” diye konuştu. DAİŞ saldırılarına ve Kürtlerin direnişine de değinen Şimşek, Kürtlerin birlik olması gerektiğinin altını çizdi.
Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2015, 15:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER