Eşbaşkanlar Müze Kompleksi'ni Gezdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Müze Kompleksi, İçkale düzenlemesi ve bu bölgedeki surların restorasyonunu yerinde inceledi.

Eşbaşkanlar Müze Kompleksi'ni Gezdi
 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, beraberinde İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Murat Alökmen, Alan Yönetim Başkanı Nevin Soyukaya ile birlikte İçkale'deki restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Geziye İl Kültür ve Turizm Müdürü Tevfik Arıtürk ve Müze Müdürü Mehmet Çebebi eşlik etti.

Restorasyonu yapılan İçkale'deki tarihi cezaevi, adliye binası ve diğer bölümleri gezen eşbaşkanlar her birinin Müze Kompleksi içindeki işlevleri hakkında bilgi aldı. Geçmişi oldukça eskilere dayanan cezaevinin depo olarak kullanılmaması gerektiğini ifade eden eşbaşkanlar, en azından binaların tarihsel süreçleri hakkında bilgilendirici bir bölümün olması gerektiğini ifade etti.

İncelemenin ardından Eşbaşkan Fırat Anlı bir süre Sur içindeki diğer çalışma alanlarını gezip esnafla görüşme gerçekleştirdi. 

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2014, 13:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER