Eşbaşkanlara STK ve Yurttaş Ziyareti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Kışanak ve Anlı, çeşitli STK temsilcileri, meslek örgütleri ve yurttaşların tebriklerini kabul etti.

Eşbaşkanlara STK ve Yurttaş Ziyareti
 Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve yönetim kurulu üyeleri Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanlarını ziyaret etti. Ziyarette Eşbaşkanları kutlayan Elçi, tecrübeli bir ekibin yerel yönetime geldiğini belirterek "Başarı artık kaçınılmazdır" dedi.
Kendilerinin de bir meslek grubu örgütü olarak, kentin başarısı için belediyenin daha etkin hizmetler sunabilmesi amacıyla "işbirliği ve dayanışmaya" hazır olduklarını söyledi. "Her zaman sizlerle birlikte olacağız, kentin sorunlarının çözümü bakımından kentin hukukunu da koruyacağız" diyen Elçi, "Biz bir yandan dayanışma içerisinde olacağız, bir yandan iş birliği içerisinde olacağız, bir yandan da sizleri destekleyeceğiz. Ama bir yandan da kente yönelik bir takım sıkıntılar varsa sizleri eleştireceğiz" diye konuştu.

Eşbaşkan Gültan Kışanak da geleneksel yöntemlerle toplumsal ihtiyaçların çözülemeyeceğini belirterek, "Hukuk şart, hukuk olmadan hiçbir şeyi halledemeyiz" dedi. Baro ile aynı anlayış içinde olacaklarını ifade eden Kışanak, özetle şöyle konuştu:

"Kentin hakları konusunda bu kentte yaşayan yurttaşlarımızın hakları, ihtiyaçları, talepleri konusunda hassas bir yaklaşım içerisinde olacağız. Sizlerden de bu konuda son derece katkı ve destek alacağımıza inanıyoruz. Yapacağınız her eleştiri, getireceğiniz her öneri bizim için yönetime güç ve destektir, katılımdır. Her zaman eleştirileriniz, önerilerinize sonuna kadar açık olacağız. Doğusu biz baro ve diğer sivil toplum örgütlerimizi yönetimin bir parçası olarak görmek istiyoruz."

'KİMLİĞİNİZE GEREKEN ÖZENİ GÖSTERECEĞİZ'

Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Cafer Koluman ve yönetim kurulu üyeleri de Eşbaşkan Kışanak'a bir nezaket ziyaretinde bulundu. Kışanak, ziyarette hem politika oluşturma hem de karar alma süreçlerine kentin bütün dinamiklerini katmak istediklerini söyledi. "Sizler de bu süreçlerde bizim açımızdan yönetimin bir parçasısınız" diyen Kışanak, katılım, katkı, eleştirilerden güç alacaklarını söyledi. Kışanak, "Tüm farklılıkları kentin zenginliği olarak görüyoruz ama biz bunu artık söylemek değil de uygulamaya ihtiyacı duyuyoruz" dedi. Kışanak, "Temsil ettiğiniz inanç ve kültürel kimliğiniz nedeniyle önemsiyoruz, gerekli özeni göstereceğiz" diye konuştu.

Göç-Der Başkanı Vecih Aydoğan ve yönetim kurulu üyeleri ile pek çok yurttaş da Kışanak ve Anlı'yı ziyaret etti. Kışanak, "Oyumu kullandım benim işim bitti demiyorsunuz oyunuzu kullandıktan sonra da ortaya çıkıp iradenize sahip çıkıyorsunuz. Bu bizim için son derece önemli" dedi. Halkla birlikte çalışma yürüteceklerini belirten Kışanak, "Siz her gün mahallede, sokakta, evinizde, işyerinizde, köyünüzde yaptığımız çalışmaların sahiplenicileri olacaksınız. Çünkü bu sizin emeğinizin bir sonucudur" dedi.

Kulp'un Alaca köyü muhtarı ve sakinleri de Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaretinde 1994'te yakılıp kullanılamaz hale gelen köylerinde yeniden yaşam için çalışma yürüttüklerini söyledi. Muhtar Tarık Başer, köylerinde yeniden yaşam için asfalt, menfez, yol ve köprü gibi ihtiyaç taleplerini içeren bir dilekçe verdi.
Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2014, 15:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER