FETÖ'cü Askerlerin, Gaffar Okkan Suikasti Bağlantısı Araştırılıyor

Diyarbakır Emniyet Müdürü iken 24 Ocak 2001 tarihinde suikast ile öldürülen Gaffar Okkan cinayetinin izleri, darbe girişimi yapan FETÖ'cü askerler üzerinden de sürülecek.

FETÖ'cü Askerlerin, Gaffar Okkan Suikasti Bağlantısı Araştırılıyor
 Diyarbakır Sezai Karakoç Bulvarı üzerinde makam aracıyla pusuya düşürülüp öldürülen Okkan Suikasti'nin Hizbullah terör örgütü tarafından yapıldığı iddia edilmiş ancak bazıPKK itirafçıları ise farklı görüşleri dile getirmişti. Okkan'ın Özel Kuvvetler C Timi tarafından öldürüldüğünü iddia eden itirafçılar Yıldırım Begler ve Abdülkadir Aygan suikastinDiyarbakır 8. Ana Jet Üs ve 2.Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı'nda görevli bazı subaylarca gerçekleştirildiğini iddia etmişlerdi.

"SUİKAST DOSYASI TEKRAR AÇILMALI"

Darbe girişimine katılan uçakların da buradan hareket ettiğine dikkat çeken uzmanlar, bu suikastin de FETÖ'cü subaylar tarafından yapılmış/yaptırılmış olabileceğini ifade ettiler. Bu kapsamda o dönemde bölgede görev yapan FETÖ terör örgütüne bağlı subayların mutlaka sorgulanması gerektiğini de söyleyen yetkililer, "O dönem yine aynı gruba bağlı yayın organları, karşı algı operasyonu yaratarak soruşturmanın seyrini farklı yönlere çekmeye çalışmışlardı. Bu anlamda, Gaffar Okkan suikasti dosyasının da tekrar elden geçirilmesinde fayda var" görüşlerini bildirdiler.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2016, 19:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER