Fransa Kürdistan Dostluk Derneği İHD'yi Ziyaret Etti

Fransa Kürdistan Dostluk Derneği Başkanı Sylvie Jan ve beraberinde dernek üyeleri ile insan hakları savunucularından oluşan bir heyet İHD Diyarbakır Şubesini ziyaret etti

Fransa Kürdistan Dostluk Derneği İHD'yi Ziyaret Etti
 Fransa Kürdistan Dostluk Derneği (Association de solidaritê France-Kurdistan) Başkanı Sylvie Jan ve beraberinde dernek üyeleri ile insan hakları savunucularından oluşan bir heyet İHD Diyarbakır Şubesini ziyaret etti.

Heyet, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici ile Şube Yönetim Kurulu üyeleri Av Muhterem Süren ve Emin Ermin tarafından karşılandı. Ziyarette, bölgede yaşanan insan hakları ihlalleri ile ilgili bilgi alan heyet, Fransa'da suikast sonucu katledilen ve halen görülmekte olan 3 Kürt Siyasetçisi ile ilgili davayı yakından takip ettiklerini belirtti.

İnsan Hakları Derneği ile dayanışmak amacıyla ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten heyet, bölgedeki Kürt kurum ve kuruluşları ile dayanışma ve ortak çalışmalarda bulunduklarını belirtti.

Ziyaretin kendileri açısından memnuniyet verici olduğunu ifade eden İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, dayanışma duygusunun insan haklarının alanında yapılan çalışmaları daha güçlü kıldığını ifade etti. Heyete, bölgede yaşanan insan hakları ihlalleri ve ihlallerin önlenmesine dair dernek olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi veren Bilici, dernek olarak gündemlerinde bulunan hasta mahpuslar, kayıpların bulunması ve faillerinin yargılanması, çözüm süreci ile ilgili izleme ve takip ve güncel gelişmelerle ilgili yaptıkları çalışmaları anlattı.
Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2014, 14:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER