Gazze İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Diyarbakır'da, İsrail'in saldırılarında yaşamını yitiren Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı, Gazzelilerin ihtiyaçları için para toplandı.

Gazze İçin Gıyabi Cenaze Namazı
 Diyarbakır'da birçok camide, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Diyarbakır Ofis Camisi'nde kılınan gıyabi cenaze namazına, çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazının öncesinde konuşma yapan cami imamı, Hitler ve İspanya Kralının kovduğu Yahudileri, insan olarak kabul ederek topraklarına alan Osmanlının evlatlarından Filistin'in, yarım asırdan bu yana İsrail'in zulmü altında olduğunu söyledi. Yahudilerin kendilerine gönderilen tüm peygamberlere de eziyetler çektirdiğini, şehit ettiğini hatırlatan imam, yeryüzünün İsrail ve Yahudiler gibi insanları görmediğini dile getirdi.

Zulmün üstesinden gelmenin birlik ve beraberlik ile mümkün olduğunu aktaran imam, Filistin için dua etti. Yapılan dualara eşlik eden Müslümanlardan da Filistin için sık sık dua etmelerini istedi. Bu arada Filistin'e yardım için Diyarbakır'daki tüm camilerde para toplandı. Vatandaşların yardım toplanmasına katılım oldukça yüksek olduğu gözlendi. Toplanan paraların Filistin için gıda, sağlık, barınma gibi yardımlar yapılacağı belirtildi. 
Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2014, 16:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER