Gelişi Güzel Atılan Çöpler, Sağlığı Tehlikeye Atıyor

Diyarbakır'da çöp bölgelerine gelişi güzel atılan çöpler sağlığı tehdit etmenin yanında görüntü kirliliğine de sebebiyet veriyor.

Gelişi Güzel Atılan Çöpler, Sağlığı Tehlikeye Atıyor
 

Diyarbakır şehir merkezinin genelinde, gelişi güzel sokağa atılan çöpler, sağlığı tehlikeye atıyor. Belediye yetkililerinin uyarılarına rağmen gelişi güzel atılan çöpler görüntü kirliliği de yaratıyor.

Özellikle kentin merkezi sayılabilecek olan Yenişehir ilçesi Ofis semtindeki manzara karşısında vatandaşlar büyük tepki gösteriyor. Vatandaşlar, öncelikle halkın duyarlı olması gerektiğini, belediye yetkililerin de konuya karşı daha katı davranmalarını istedi.

AnkaraİstanbulİzmirGaziantep gibi metropol kentlerde belediyelerin çöp arabalarının gelişlerine yarın saat kala bırakıldığını aktaran vatandaşlar, aynı zamanda çöplerin içinde faydalı olabilecek materyallerinde (Naylon, demir, kağıt) ayrıştırıldığına dikkat çekiyorlar.

Vatandaşlar, çöp yığınlarının içinden geçip evlerine veya işlerine gitmek zorunda kaldıklarını, kendileri için sıkıntı olan çöplerin, yerli ve yabancı turistler açısından da kötü bir intiba oluşturduğunu ifade ediyorlar.

Kaynak: Güneydoğu Ekspres Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2014, 14:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER