GENEL İŞ SENDİKASINDAN AÇIKLAMA

2013 yılında başlayan çözüm süreci ile yeşeren barış umutları son yaşanan süreçle beraber yerini endişeli bir bekleyişe bırakmıştır.

GENEL İŞ SENDİKASINDAN AÇIKLAMA
 Ülkeyi başkanlık sistemi ile yönetmek isteyen bir anlayışın neleri göze aldığını yaşayarak görüyoruz. Barış sürecini bir koz olarak kullanan, çözüm adı altında çözümsüzlüğü derinleştiren siyasi irade bugün yaşananların sorumlusudur.

7 Haziran seçimlerinde tüm yaşanan hukuksuzluklara, baskı ve  zorlamalara rağmen halkın iradesi gereken mesajı vermiştir. Ancak  sonuçları hazmedemeyen siyasi iktidar intikam hırsı ile ülkeyi bir kaosa sürüklemektedir.

İŞİD belesının bu denli cüretkar, bu kadar pervasız olmasının sorumluluğu da yine bu hükümetin anlayışının sonuçlarıdır. Dün Reyhanlı’da, Amed’te, Suruç’ta yaşanan katliamlar; Roboski’de yaşananlardan bağımsız değildir.

İŞİD çetelerinin tüm saldırılarına göz yumanlar. Son saldırılardan sonra İŞİD’i hedef aldıkları izlenimi vererek Türkiye genelinde Kürt hareketine yönelik yeni bir siyasi soykırım operasyonu başlatmış durumdalar. Bu büyük operasyonun diğer ayağı da Sosyal medyada özellikle Kürt medyası üzerinde sansür uygulayarak, barış eylemlerini yasaklayarak sürdürme girişimi, adı konulmayan bir olağan üstü hal uygulaması ile karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor.

Kürt sorunu özelinde barışa bu kadar yakın bir durumda iken; çözüm sürecini önce İmralı’da tecrit uygulayarak ve daha sonrasında askeri ve siyasi operasyonlarla ateşe atanlar tarih karşısında hesap veremeyeceklerdir.

Bu son operasyonlar bir yandan ülkeyi kaosa sürükleyerek erken seçim karararı almak, diğer yandan HDP’nin seçim zaferine gölge düşürerek, itibarsızlaştırma ve baraj altına bıraktırma  operasyonlarıdır.

Biz emekçiler, işçiler bu kirli oyunun karşısında barıştan yana tavrımızı ve mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz...

Biz barışa bu kadar yakın olunan bir noktadan dönülmesine; yeni bir savaşa izin vermeyeceğiz...

 

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2015, 16:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER