GGC Kışanak ve Anlı'yı Ziyaret Etti

GGC Başkan ve yönetim kurulu üyeleri Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'ya nezaket ziyaretinde bulundu.

GGC Kışanak ve Anlı'yı Ziyaret Etti
 Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı Veysi İpek ile yönetim kurulu üyeleri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'ya nezaket ziyaretinde bulunarak yeni görevlerinde başarılar diledi.
Ziyarette konuşan İpek, çok sevindirici bir seçim yaşadıklarını bu süre içinde olumsuz hiçbir şey yansımadığını belirtti. Farklı olarak ilk defa eşbaşkanlık sisteminin uygulandığına dikkat çeken İpek, "Örnek olacak bir eşbaşkanlık sistemi hayırlı olsun" dedi. Mesleki çalışmalarının Diyarbakır'ın yararına kullanacaklarını ve hem belediyenin hem de kamuoyunun sesini doğru bir şekilde aktaracaklarını bildiren İpek, farklı sesleri de aktarma konusunda çabaları olacaklarını söyledi.

BU ŞEHRİN İNSANINA LAYIK OLMAK BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ

Eşbaşkan Fırat Anlı da Diyarbakır'ın arka planının güçlü bir şehir olduğunu belirterek "Bizler bu şehre hizmet etmek isteyen insanlarız. Onun için bu şehre layık olmak, bu şehrin insanına layık olmak birinci önceliğimiz" dedi. Demokratik yaşamın herkesin özlemi olduğunu belirten Anlı, bu arayışı sürdüreceklerini söyledi. Diyarbakır'a dair oluşan algının değişmesinde medyanın önemli bir rolü olacağına işaret eden Anlı, "En baştan beri söyledik yerel medyaya pozitif ayrımcılık yapacağız. Bizim açımızdan, yerelin desteklenmesi açısından son derece önemlidir" dedi.

ANLI: BİZİ ELEŞTİRMEKTEN VAZGEÇMEYİN

Anlı, "Sizden de şunu açık yüreklilikle talep ediyoruz. Bizi eleştirmekten, bize ilişkin sorunları kamuoyuna yansıtmaktan ve bunun çözümü için ısrar etmekten asla vazgeçmeyin. Hepimiz insanız, hepimizin eksilikleri, yanlışları olabilir bu konuda kamuoyunun doğru bilgilendirme hakkı, eleştiri hakkı ve düzeltilmesi konusunda da demokratik baskı mekanizması basındır" diye konuştu.
Basının rahat çalışması için çaba göstereceklerini ifade eden Anlı, halk adına, şehir adına yapılan eleştirilerin kendileri için önemli olduğunu söyledi.

EN İYİ DENETİM AKTİF YURTTAŞ DENETİMİDİR

Eşbaşkan Gültan Kışanak da basının en önemli kamu görevinin "demokratik bilinç geliştirme" olduğunu belirterek, "Farklı, çeşitli ama eşit olacağız" dedi. Yurttaşın haklarını bilmesinin önemine dikkat çeken Kışanak, "En iyi denetim aktif yurttaş denetimidir. Basın aktif yurttaş haklarının toptan tecellisidir" diye konuştu. 
Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2014, 17:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER