GGC ödülleri sahiplerini buldu.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin ‘Yılın Başarılı Gazetecileri’ yarışmasının ödülleri düzenlenen görkemli törenle dağıtıldı. 10 yıldır 24 saat Kürtçe yayın yapan ve bölgede ilgiyle izlenen TRT Kurdî ödül gecesine damga vurdu. TRT Kurdî Koordinatörü Mustafa Ekici jüri özel ödülüne, kamereman Engin Dalgiç ise görüntü dalında birincilik ödülününe layık görüldü.

GGC ödülleri sahiplerini buldu.
 Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin ‘Yılın Başarılı Gazetecileri’ yarışmasının ödülleri düzenlenen görkemli törenle dağıtıldı. 10 yıldır 24 saat Kürtçe yayın yapan ve bölgede ilgiyle izlenen TRT Kurdî ödül gecesine damga vurdu. TRT Kurdî Koordinatörü  Mustafa Ekici jüri özel ödülüne, kamereman Engin Dalgiç ise görüntü dalında birincilik ödülününe layık görüldü. 

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) bu yil 33’üncüsünün Düzenlediği geleneksel ‘Yılın Başarılı Gazetecileri’ yarışması sonuçlandı.
Seçkin jürinin oylaması sonucu 9 dalda 13 eser ödüle layık görüldü. Bu yıl ayrıca 15 jüri özel ödülü verildi. 

Ödüllerin dağıtımı için Diyarbakır’da özel bir otelde tören düzenlendi. Törene bölgenin yanı sıra Ankara ve İstanbul’dan çok sayıda; yazar, gazeteci, sunucu ve televizyon programcısı katıldı. Programda GGC Başkanı Veysi İpek bölgede çalışan gazetecilerin yaşadıkları zorluklara dikket çekti.

Ödül gecesinde; TRT Wold, TRT Kurdî, Habertürk, NTV, Fox Tv, İHA, DHA, CNN Türk, Rudaw, K24, Waar Tv ve Sabah Gazetesi’ne ödül verildi.

GGC ödüllerine TRT damga vurdu. Dünyaya Kürtçe yayın yapan TRT Kurdî ve İngilizce yayın yapan TRT World jüri başarı özel ödülleri aldı. TRT Kurdî Koordinatorü Mustafa Ekici ve TRT Wold Haber ve Program Direktörü Fatih Er’e ödül takdim edildi. 

Programda yılın televizyonu, yılın spikeri ve yılın programlarına ödüller dağıtıldı.
Habertürk’ten Didem Aslan, CNN Türk’ten Büşra Sanay, NTV’den Mete Çubukçu ve Sabah Gazetesi’nden Yavuz Donat gibi ünlü simalara ödül verildi.

TRT Kurdî kameremani Engin Dalgiç ise görüntü dalında birincilik ödülününe layık görüldü. 

GGC ödülünün çok özel olduğunu belirten  TRT Kurdî Koordinatorü Mustafa Ekici, “10 Yıldır Kurmanci, Sorani, Zazaca özel yayınlarımızla Kürt kültürü ve diline büyük katkılar sunuyoruz.Yaptığımız programlar halk tarafından takdir ediliyordu, bu gün ise bölgede görev yapan gazeteciler tarafından başarımızın ödüllendirilmesi bizim için ayrı bir önemi var. Bu ödülü şahsım adıma değil bütün TRT Kurdî ailesi ve izleyicileri adına aldım”dedi.
Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2018, 20:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER