Güler: Engelli Sorunu Ciddi Bir Sorundur

Diyarbakır Engelliler Meclisi, Bağlar Belediye Eş Başkanları Birsen Kaya Akat ile Eşref Güler'i makamında ziyaret etti.

Güler: Engelli Sorunu Ciddi Bir Sorundur
 Diyarbakır Engelliler Meclisi, Bağlar Belediye Eş Başkanlarını ziyaret ederek engelli yurttaşlar ve Bağlar'ın genel sorunları ile ilgili görüş-alışverişinde bulundu. Eş Başkan Eşref Güler, "Herkesin amacı engelsiz bir dünya ama herkesin bir gün engelli olabileceği gerçeğini de unutmadan hareket etmek gerekiyor. Engelli sorunu gerçekten ciddi bir sorundur" dedi.
Bağlar Belediyesini ziyaret eden Engelliler Meclisini, Bağlar Belediye Eş Başkanları Birsen Kaya Akat ile Eşref Güler ve Meclis üyeleri karşıladı.

Bağlar'da engelli yurttaşların yaşadığı sorunların konuşulduğu ziyarette Eş Başkanlar, sorunların giderilmesi noktasında söz verdi. Bağlar ilçesinin eski bir yapıya sahip olması nedeniyle birçok sorunu beraberinde getirdiğini belirten Bağlar Belediye Eş Başkanı Eşref Güler, engelli yurttaşların belediyeye gidiş gelişlerini rahatlatmak amacıyla belli bir araştırma yapacaklarını söyledi. Engelli meclisinin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren Güler, verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.


Güler, "Beraber olacağız, halkımızla birlikte hizmet edeceğiz. Herkesin amacı engelsiz bir dünya ama herkesin bir gün engelli olabileceği gerçeğini de unutmadan hareket etmek gerekiyor. Engelli sorunu gerçekten ciddi bir sorundur. Kısmen çözülmüş olsa da şehrimizin eskiden gelen yapılarından dolayı birçok alanlarımızda bu sıkıntının yaşandığını biliyoruz. Mümkün mertebe buna duyarlılık göstereceğimizi sürekli derneklerimizden fikir alacağımızı belirtmek istiyoruz. Bu konuda istişarelerimiz olacaktır. Ne yapılması gerekiyorsa bu konuda duyarlılık göstereceğimizin sözünü veriyoruz" dedi.

Diyarbakır Engelliler Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Muhsin Batki de Bağlar'ın engelli nüfusun en yoğun yaşandığı ilçe olduğunu belirterek, "Başkanlarımızın da seçim dönemi boyunca sık sık dile getirdikleri gibi bu sorunu birlikte çözeceğimize inanıyorum. Biz engellilerin de temel isteği budur. Aynı zamanda Bağlar'da yaşayan halkımızın sosyal yaşamlarını çok ferah ve huzurlu bir ortamda geçirmesi için belediyenin çalışacağına sonsuz bir şekilde inanıyoruz" şeklinde konuştu. 
Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2014, 18:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER