Gündüz Spor Tesisi Gece Meyhane

Diyarbakır'da gündüz amatör spor kulüplerinin antenman yeri olan saha, gece alkol alanların mekanı oluyor.

Gündüz Spor Tesisi Gece Meyhane
 

Diyarbakır Gençlik ve Spor il Müdürlüğünün Seyrantepe tesisleri içerisindeki 2.nolu sentetik saha, gündüz saatlerinde amatör spor kulüplerinin antrenman sahası, gece ise alkol alanların en gözde mekanı halini alıyor.

Spor Tesisi mi? Yoksa Meyhane mi?

Seyrantepe'deki sentetik saha ilgisizlik ve bakımsızlıktan zaten çok kötü durumda olmasına rağmen sporcular antrenmanlarını aksatmıyor. Ancak sporcuların sağlık sahası, çocuk ve gençlerin idman sahasında içki içilmesi de artık pes dedirtti. 
Sahada idman yapan genç oyuncular bira şişelerini gösterip yetkilileri göreve ve tedbir almaya davet ediyorlar. Her gün idmana gelirken, saha içi ve kenarında içilip atılmış onlarca içki şişesinin dikkat çektiğini anlatan sporcular, bu durumun acil olarak düzeltilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Sahada idman yapan 14 yaşındaki genç Emin Murat, sporun, sağlığın mekanında herSabah maruz kaldıkları manzara karşısında morallerinin bozulduğunu belirterek şöyle dedi:

"Her gün idmana geliyoruz bu sentetik sahaya görülmemiş manzaralarla karşılaşıyoruz. Yetkililer uyuyor mu? Bir görevli olmaz mı bu tesiste. Bu sentetik sahaya masraf edilen milyarlarca lira çöpe mi atıldı. Yazık günahtır gençlere örnek oluyorlar bu yetkililer. Bizlere örnek oluyorlar. Daha nelerle karşılaşacağız bilemiyoruz. Çirkin bir manzara önünde antrenörlerimiz bizlere bir şey demeden bira şişelerini görmemezlikten gelerek idman yaptırıyorlar. Kentimizdeki tüm yetkililere ve spor kamuoyuna sesleniyorum bu pislik denebilecek meyhanemi spor tesisimi belli olmayan burayı düzeltsinler insanların gelebilecekleri hale soksunlar. Bu yaşımla burayı bu hale sokanları nefretle kınıyorum"

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2014, 11:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER