Hafız Akdemir ve Hrant Dink Parklarda Yaşayacak

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan iki parka belediye meclis kararıyla basın şehitleri Hrant Dink ve Hafız Akdemir isimleri verildi.

Hafız Akdemir ve Hrant Dink Parklarda Yaşayacak

 'ın  İlçe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan iki parka belediye meclis kararıyla basın şehitleri  ve  isimleri verildi.



Yeşil alan bakımından kişi başına düşen yeşil alan miktarıyla 'de birinci olan İlçesi'nde belediye tarafından yaptırılan iki yeni parka basın şehitleri ve  isimleri verildi. Belediye meclis kararıyla isim verilen parkların yapımı tamamlandı.

 Parkı

Belediye meclis kararıyla1992'de 'da Özgür Gündem bürosuna giderken silahlı saldırıya uğrayarak yaşamını yitiren  isimli verelin yeşil kuşak  yolunda başlayıp  yolunda bulunan tren yoluna kadar devam eden 120 bin metrekare ve 2.842 m uzunluğuna sahip. 5 bölümden oluşan parkın içinde 4 adet çocuk oyun gurup alanı,1 adet engelli çocuklar oyun gurubu, 4 adet spor yapma alanı, kuşu bandı, dinlenme alanları ve yürüme bandı bulunmakta. Yürüme bandında engeliler için uygun yürüme alanı içinde bulunmakta.

 Parkı

Belediye meclis kararıyla 2006 yılında öldürülen Agos gazetesi genel yayın gazeteci adı verilen Gaziler Bölgesi'nde park 24 bin metrekare alana sahip. Parkta spor aletleri, iki adet spor sahası, çocuk oyan alanı, yürüme yolları, süs havuzu ve çocuk oyun alanı bulunmakta.

Belediye Eş Başkanı M. Ali , yaşanılır bir kent için yeşil alanların artırılması konusunda belediye alarak büyük bir çalışma yürüttükleri belirterek," Tamamlanan iki parkımıza demokrasi ve özgürlük için çaba gösterinken öldürülen iki değerli gazeteci ismini verme kararı verdik. Uğrunda öldükleri mücadeleleri ve isimleri bu parklarda yaşayacaktır"şeklinde konuştu. Eş Başkan Fatma Arşimet ise," İki değerli basın emekçisinin uğrunda öldükleri mücadelelerinin yaşatılması için isimlerini parklara verdik. İki parkamızın açılışlarını iki gazetecimizin ailelerinin katılımıyla ileriki günlerde yapacağız"şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2015, 17:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER