Hak-par Adaylarını Tanıttı

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) 7 Haziran 2015 genel seçimlerindeki adaylarını tanıttı.

Hak-par Adaylarını Tanıttı
 Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) 7 Haziran 2015 genel seçimlerindeki adaylarını tanıttı. 73 ilden toplam 485 adayın tanıtıldığı toplantıda HAK-PAR Genel Başkanı Fehmi Demir, Diyarbakır'dan 1. sıra adayı olduğunu açıkladı.

HAK-PAR adayları ve seçim bildirgeleri düzenlenen bir toplantı ile tanıtıldı. Yenişehir ilçesindeki bir düğün salonunda düzenlen aday tanıtım toplantısına HAK-PAR Genel Başkanı Fehmi Demir, Diyarbakır İl Başkanı Vasıf Kahraman, milletvekili adayları ve vatandaşlar katıldı. Parti olarak ilk kez genel seçimlere giren HAK-PAR'ın, 7 Haziran 2015 seçimlerine 73 ilden 485 aday ile katılacağı belirtildi. Açıklanan milletvekili adaylarının 137'si kadın, 87'si genç ve 2'si de engellilerden oluşuyor. Partinin Genel Başkanı Fehmi Demir ise Diyarbakır'dan 1. sıra aday oldu.


"SORUN KÜRT HALKININ GASP EDİLEN HAKLARININ İADESİ İLE ÇÖZÜLÜR"HAK-PAR Genel Başkanı Fehmi Demir, 7 Haziran genel seçimler için bildirgelerini açıklayan partilerin gerçek çözümler üreten bildirgeler olmadığını söyledi. Demir, "4 siyasi parti bildirgesini açıkladı. Ama hiçbirinde bugüne kadar 95 yıllık Türkiyetarihini işgal eden ve gündemin en önemli sorunu olan Kürt sorunlarına ilişkin önerileri yoktur. Kürt, sorunu yokmuş gibi bildirgelerini açıkladılar. Bir ülkede gerçekten geleceğin yolunu açmak istiyorsanız eğer sorunlar gerçekten teşhis edilmelidir. Kanser teşhisi varsa eğer siz onu aspirin ile tedavi etmeye çalışırsanız sorunlar çözülmez" dedi.

Çözüm sürecine de değinen HAK-PAR Genel Başkanı Demir, yurt dışındakilerin dönmesine ve tüm bunların siyasal toplumsal hayata dönebilmesine olanaklar sağlanması gerektiğini söyledi. Demir, "Şiddeti yöntem olarak dışlayan tüm partilerin kendi adları ve programlarıyla yolu açılmalıdır. Yüzde 10 seçim barajı kaldırılmalıdır. Koruculuk sistemi dağıtılmalıdır ve silahsızlandırılmalıdır. Başta tarım ve çevre koruması olmak üzere çeşitli şekillerde istihdam olanakları sağlanmalıdır. Suriye sınır boyundaki mayınlar temizlenmeli ve topraksız olan köylülere dağıtılmalıdır. 30 yıllık savaş boyunca mayınlarla kirlenmiş topraklar da temizlenmelidir. PKK'nın silah bırakmasıyla ve siyasetin demokratikleşmesi yönündeki bazı adımlarla bu tarihi toplumsal sorun çözülmüş olmaz. Sorunun çözümü asıl olarak Kürt halkının gasp edilen temel haklarının iadesi ile mümkündür" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2015, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER