Halk Eğitim Merkezi'nde Sergi Açılışı

Diyarbakır Yenişehir Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri, tel kırma, halı dokuma, nakış, saç tasarımı, yağlı boya, ebru sanatı gibi el emeklerini sergiledi.Halk Eğitim Merkezi'nde açılan sergide eğitim gören kursiyerler, el emeklerini sergiledi....

Halk Eğitim Merkezi'nde Sergi Açılışı
Diyarbakır Yenişehir Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri, tel kırma, halı dokuma, nakış, saç tasarımı, yağlı boya, ebru sanatı gibi el emeklerini sergiledi.

Halk Eğitim Merkezi'nde açılan sergide eğitim gören kursiyerler, el emeklerini sergiledi. 6 aylık bir çalışma sonucu eserlerini sergilediklerini belirten tel kırma, nakış kursu hocası Zozan Özkişi, kursiyerlerinin bu sergi için büyük çaba harcadıklarını kaydetti. Özkişi, “Bu sergi için 15 öğrencimiz 6 ay boyunca hafta içi her gün buraya gelerek çalıştı, çabaladı. Bu sergideki eserler onların emekleri” dedi.

Saç tasarımı kursu öğrencisi olan ve yaptıkları saç modellerini fotoğraflarla sergileyen Demet Çiftçi, zorlu bir çalışma döneminden geçtiklerini ifade etti. Çiftçi, 8 ay süren disiplinli bir çalışmanın ardından bir şeyler yapabilmenin gururunu yaşadıklarını aktardı. Çiftçi, “8 ay boyunca kursa geldik ve öğretmenlerimiz eşliğinde saç tasarımı ve kuaförlük ile ilgili bir çok şey öğrendik. Bir meslek öğrendik. Evde boş oturmaktansa burada bir şeyler yapmak beni çok mutlu ediyor” diye konuştu.

Çiftçi, kuaförlüğe olan ilgisinin kursla sınırlı kalmayacağını, meslek olarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2013, 23:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER