Halka Açık İlk Meclis Toplantısı

Diyarbakır'ın Sur İlçe Belediyesi ilk meclis toplantısını ilçede bulunan Uğur Kaymaz anıtı önünde halka açık yaptı.

Halka Açık İlk Meclis Toplantısı
 Diyarbakır Sur Belediyesi halka açık ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Uğur Kaymaz anıtı önünde düzenlenen meclis toplantısına, Sur Belediyesi Eş Başkanları Fatma Şık Barut ile Seyid Narin, belediye meclis üyeleri, BDP Sur İlçe örgütü, Sivil Toplum Kuruluşları ve mahalle meclisleri katılım gösterdi.
Bir aylık Mali hizmetlere ilişkin gider ve gelirlerin okunmasıyla başlayan toplantıda ilk olarak konuşan Sur Belediyesi Eş Başkanı Seyid Narin, meclis toplantısını beş yıllık stratejik eylem planını halkla paylaşmak için Uğur Kaymaz anıtı önünde gerçekleştirmek istediklerini ifade etti. Narin, "Sur ilçemizde beş yıllık çalışmalarımızı halka ileteceğiz. Yapacağımız halk toplantıları ile halkımızın belediyeye katılımını sağlayacağız. Bu anlamda Diyarbakır'da bulunan sivil toplum kuruluşları, odalar, dernekler, vakıflar, turizm sektörü ve Dicle Üniversitesi dâhil olmak üzere bütün kurumlardan yapacağımız çalışmalarda destek isteyeceğiz" diyerek, halka açık meclis toplantılarının ayda bir devam edeceğini söyledi.

'BÜTÜN ALANLARDA AYRI AYRI KOMİSYONLAR OLUŞTURACAĞIZ'

Narin, her kesimin içinde yer alacağı bir belediyecilik anlayışı ile çalışmalarını sürdüreceklerini ifade ederek, köy komünlerinden, Kent meclislerinden ve mahalle meclislerinden düşüncelerini belediyeye aktarmalarını beklediklerini söyledi. Bütün alanlara ilişkin çalışmaların başlatıldığını dile getiren Narin, "Turizm, kültür ve diğer bütün alanlarda ayrı ayrı komisyonlar oluşturacağız. Kentimiz için 5 yıl boyunca yapılacak çalışmalara ilişkin alınacak kararları komisyonların katılımıyla gerçekleştireceğiz" dedi.

'ŞEFFAF BELEDİYECİLİK İLKELERİ DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞACAĞIZ'

Şeffaf belediyecilik ilkeleri doğrultusunda çalışacaklarını dile getiren Sur Belediyesi Eş Başkanı Fatma Şık Barut, "Sur ilçesinde bütün meclislerimizi açmış durumdayız. Geliştireceğimiz stratejik planlarda halkımızın önerilerini, taleplerini dikkate alacağız. Bu toplantımızı Uğur Kaymaz parkında gerçekleştirerek devlet terörüne kurban verdiğimiz çocuklarımızı da bu vesileyle anıyoruz" dedi. 
Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2014, 20:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER