HERŞEYE RAĞMEN SYR OKULLARI BİLGİDE YARIŞIYOR

Diyarbakır Sur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırladığı 2. Geleneksel 4. Sınıflar Arası Bilgi Yarışma düzenlendi. Yarışmaya Sur İlçesine bağlı Büyükakören İlkokulu, Cemil Özgür İlkokulu, Kozan İlkokulu ve Şht Üsteğmen Fehmi Taşkın İlkokulu öğrencileri katıldı. Yarışmayı 100 üzerinden 80 puan alarak Cemil Özgür İlkokulu kazandı.

HERŞEYE RAĞMEN SYR OKULLARI BİLGİDE YARIŞIYOR
Sur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ikincisi düzenlenen Geleneksel 4. Sınıflar Arası Bilgi Yarışması’nın galibi Cemil Özgür İlkokulu oldu. Düzenlenen yarışmaya, Türkçe öğretmeni Yusuf Sami Aslan, Matematik öğretmeni Mehmet Salih Bilen, Fen Bilgisi öğretmeni, Bilal Zeren, Sosyal Bilgiler öğretmeni Süleyman Aslan, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Hüsamettin Tutkal jüri olarak görev aldı. Yarışmanın protokol masasında Diyarbakır Sur İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Uçak, Sur İlçe Şb. Müdürü Müslüm Bulut, Büyük Kadı İlkokulu Müdürü Muzaffer Erdem, Bağıvar Mimar Sinan ilkokulu Müdürü Erhan Akmermer ve bu yarışmayı organize eden İskender Paşa İlkokulu Müdürü Mustafa Bozkuş otururken, Yarışmayı izlemek üzere öğrencilerin velileri, programı hazırlayan tertip komitesi ve okul müdürleri izleyici olarak katıldılar. Program sonunda yarışmaya katılan tüm öğrencilere katılım belgesi , plaketler ve içi kırtasiye malzemeleriyle dolu okul çantaları hediye edildi.

Ayrıca Sur İlçesi İskender Paşa ilkokulu Dans grubu eğlenceli dansıyla yarışmanın ilgi odağı oldu. İlçe milli eğitim müdürlüğü 4. sınıflar arası 2.geleneksel bilgi yarışmasının bu yılda düzenlenmesinde baş rol oynayan İskenderpaşa ilkokulu müdürü Mustafa Bozkuş, “Başarının öğrenciye değer vermekle ve onları önemsemekle geleceğini söyledi. Bizler de bu şiyarla yola çıkıp eğitimin mihenk taşı öğrenciler olduğunu bilerek tüm çalışmalarımızı bu doğrultuda yapmaktayız. Yaptığımız ve yapacağımız sosyal ve kültürel faaliyetlerle Sur ilçemizde daha kaliteli bir eğitim öğretim ortamı oluşturacağız. Bizleri sevindiren önemli hususlardan biride geçen yıl finalde 4 farklı okul yarışmıştı bu yıl ise ayrı 4 okul yarışıyor. Bu bize doğru yolda ilerlediğimizi ve olumlu bir rekabet ortamının oluştuğunu da göstermektedir. Temennimiz bu tarz bilgi yarışmalarının Diyarbakır geneline yayılması ve öğrenci başarısının artarak Türkiye geneli başarı sıralamasında hak ettiğimiz yerde olmaktır” dedi.

Diyarbakır Sur İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Uçak ise, “Eğitim, bir ülkenin en önemli meselesidir. Eğitim, geleceğe yön verme sanatıdır. Biz, yarınlarımıza umutla bakıyoruz, çünkü gözleri ışıl ışıl parlayan, gözlerinden yıldız fışkıran bu öğrencilerimizi yüreği insan sevgisi ile dolu öğretmenlerimiz yetiştirmektedir. Tarihini taşlarına yazmış SUR un çocuklarını tebrik ediyor başarılar diliyorum. Sur, Peygamber'ler, sahabeler, medeniyet , kültür, sevgi ve hoşgörü şehridir. Tarihe mal olmuş düşünürler, şairler, yazarlar SUR ilçesinde yetişmişlerdir, bu gün burada yarışan çocuklarımızda yarının düşünürü, şairleri be yazarları olacaklarıdır. Bu yarışmanın hazırlanmasında emeği geçen tüm değerli arkadaşlarıma teşekkür eder, onlarla çalışmanın heyecanı hiç bir zaman ben de tükenmeyecektir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2016, 12:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER