Hırsızlar Öğretmenlerin Kaldığı 4 Yıbo Dairesini Boşalttı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde Yatılı Ilköğretim Bölge Okulu’nun (YIBO) lojmanlarına giren hırsızlar, öğretmenlerin kaldığı 4 dairede ne varsa çaldı.

Hırsızlar Öğretmenlerin Kaldığı 4 Yıbo Dairesini Boşalttı
 Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde Yatılı Ilköğretim Bölge Okulu’nun (YIBO) lojmanlarına giren hırsızlar, öğretmenlerin kaldığı 4 dairede ne varsa çaldı. Lojmanları gören YIBO’nun güvenlik kameralarının uzun süredir bozuk olduğu ve kayıt almadığı ortaya çıktı. 
Alınan bilgiye göre, hırsızlık olayı Silvan ilçesi Mescit Mahallesi’nde bulunan YIBO lojmanlarında meydana geldi. Öğretmenler ikamet ettiği lojmanlara giren kimliği belirsiz kişi yada kişiler dört dairede ne varsa hepsini götürdü. Hırsızların öğretmenlerin evde olmadığı cuma gününü özellikle seçtikleri, güvenlik kameralarının da arızalı olduğundan emin oldukları için dört dairedeki eşyaları getirdikleri araçlara yükledikleri belirtildi. Öğretmenlerin şikayeti üzerine soruşturma başlatan Silvan Ilçe Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro ekipleri, dört dairede bulunan televizyon, dizüstü bilgisayar, altın, halı , elektrikli süpürge, şofben, kıyafetlerin yanı sıra paraya dönüştürülebilecek her şeyi götürdüklerini belirledi. Dairelerde kalanlar 50 bin TL’den fazla zararlarının olduğunu dile getirdi. Bu arada yapılan araştırmada lojmanları da kapsayan YIBO’nun güvenlik kameralarının uzun süredir arızalı olduğu ve hırsızlığın yaşandığı gece de kayıt almadığı belirtildi. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor. 
Bu arada öğrencilerin yatılı kaldığı YIBO’da kameralarının arızalı olması büyük bir ihmal olarak değerlendiriliyor. 
Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2014, 11:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER