Hizmet içi eğitim semineri yapıldı

Büyükşehir Belediyemiz, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi belediye çalışanlarına hizmet içi eğitim semineri verdi..

Hizmet içi eğitim semineri yapıldı
 Belediyemiz, 2015 hizmet içi eğitim programı kapsamında eğitim semineri düzenledi. Sümerpark Ortak Yaşam Alanı Tigris Resepsiyon Salonu’nda yapılan hizmet içi eğitim seminerine Genel Sekreterimiz Fethi Suvari ve memurlar katıldı.

Seminer öncesi bir konuşma yapan Genel Sekreterimiz Fethi Suvari, belediye için en önemli kriterin çalışanlara yönelik yapılan eğitimler olduğunu söyledi. Belediyede nitelikli eleman sıkıntısının yaşandığını bildiren Suvari, bunu aşmak için eğitim akademisi oluşturulması gerektiğini ifade etti. Personelin bilgi ve gelişmenin gerisinde kaldığını kaydeden Suvari, “Yaşanan bu sebeplerden dolayı ve zamanın hızını yakalamak için akademi kaçınılmazdır. “ dedi.

Fransa Montpellier Üniversitesi’yle geliştirdikleri proje hakkında bilgi veren Suvari, sözlerini şöyle sürdürdü: “Montpellier Üniversitesi ile ortak bir akademi oluşturmaya çalışıyoruz. Bu projenin önünde bazı engeller var. Örneğin bakanlığın onayı şarttır. Biz bu engelleri aşmaya çalışıyoruz. Bu engeli aştıktan sonra Montpellier Üniversitesi ile değişim programı düzenleyeceğiz.”

Çalışanlar olarak yasal düzenlemeleri ve değişiklikleri takip etmediklerini belirten Suvari, bundan dolayı günceli yakalama konusunda eksikliklerin olduğunu söyledi. Tüm bu eksikliklere rağmen diğer kurumlara göre daha iyi durumda olduklarını dile getiren Suvari, Büyükşehir Belediyesi’nin bölgede örnek ve en profesyonel kurum olduğunu kaydetti.

Kamu personel mevzuatı anlatıldı

Suvari’nin konuşmasının ardından Büyükşehir Belediye İç Denetim Birimi Başkanımız Ekrem Yeşil ve İç Denetçi Fesih Çapar, kamu personel mevzuatı, istihdam şekilleri, ödev ve sorumluluklar, genel haklar ve yasaklar, sınıflandırma esasları, işe almada hizmet şartları ve şekilleri, ilerleme ve yükselme esasları, çalışma saatleri ve izinleri, disiplin ve görevden uzaklaştırma, devlet memurlarının yetiştirilmesi ve memurluğun sona ermesi konularında eğitim verdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2015, 16:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER