Hüda-Par Genel Başkanı PKK'ya Çağrı Yaptı!

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkanı Zekeriye Yapıcıoğlu, PKK tarafından kaçırılıp 4 gün sonra serbest bırakılan partisinin Diyarbakır Dicle İlçe Başkanı Ercan Alpaslan ile birlikte basın açıklaması düzenledi.

Hüda-Par Genel Başkanı PKK'ya Çağrı Yaptı!
 Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkanı Zekeriye Yapıcıoğlu, PKK tarafından kaçırılıp 4 gün sonra serbest bırakılan partisinin Diyarbakır Dicle İlçe Başkanı Ercan Alpaslan ile birlikte basın açıklaması düzenledi. Alpaslan, PKK'ya çağrıda bularak, partilerinin kadrolarını kimsenin esir almayı aklından geçirmemesi gerektiğini söyledi.
PKK'lılar tarafından geçtiğimiz günlerde kaçılıp 4 gün sonra serbest bırakılan Hür-Dava Partisi Dicle İlçe Başkanı Ercan Alpaslan ile ilgili bugün basın açıklaması yapıldı. Hüda-Par Diyarbakır İl Başkanlığı'nda Ercan Alpaslan ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, kaçırılma olayına tepki göstererek, PKK'lıların Alpaslan'ın partisinden istifa ettirmeye zorladıklarını söyledi. Bu tutum ve davranışlar özgürlük ve demokrasi mücadelesi verdiğini iddia edenlerin fikir özgürlüğü ve siyasi özgürlükten ne anladığını ibretlik bir şekilde ortaya koyduğunu anlatan Yapıcıoğlu, "Silahlı bir şekilde tehdit ederek Hüda Par ilçe temsilciliği görevinden istifa ettirilmek istenmesi ve bir daha partimiz adına faaliyette bulunmasının istenmediğinin söylenmiş olmasını da halkımızın takdirine arz ediyoruz. Daha önce başka partilerde siyaset yapan bazı şahıslara veya akrabalarına yönelik bu tür eylemler olmuştu" dedi.

"BU BAŞLAR ALLAH'TAN BAŞKASININ ÖNÜNDE EĞİLMEZ"

Bu yöntemle bazı siyasetçilerin görevlerinden istifa etmeleri veya parti değiştirmeleri de sağlandığını hatırlatan Yapıcıoğlu, "Buradan ilan ediyoruz, Hüda-Par ve onun hürriyetine aşık hür kadrolarını esir almayı hiç kimse aklından bile geçirmesin. Hür neferler sadece Allah'tan korkar. Onun rızasına muhalif hareket etmekten korkarlar. Bu çirkin eylemi yapan ve yaptıranlara diyoruz ki bunu iyice belleyin ve bir daha bu tür bir yanlışa sakın düşmeyin. Hiç kimse zor kullanarak başka bir siyasi düşünceyi yok edememiştir. Bunu en iyi bilenlerden olmalısınız. Eğer bu mümkün olsaydı devletin uyguladığı yöntemlerle siz yok olmuş olurdunuz. Eğer bu mümkün olsaydı 70'li, 80'li, 90'lı yıllarda sizin yok etmeye çalıştığınız siyasi hareket ve partiler bugün bu coğrafyada mevcut olmazdı. Bizi sevmek zorunda değilsiniz. Size tabi olmadıkça bizi sevmeyeceğinizi de biliyoruz. Ancak siyaset yapma hakkımıza saygı duymak zorundasınız. 90'lı yıllarda sizin çizginizde siyaset yapanlar JİTEM tarafından kaçırılıyordu. Bugün aynı şeyi siz yapıyorsunuz. Farkınız ne? Böyle davranmayı onlardan mı öğrendiniz? Bu coğrafyada sizin gibi düşünmeyen insanlarla beraber yaşamaya alışmak zorundasınız. Sizler ne kadar bu coğrafyanın bir gerçeği iseniz bizler ve diğer partiler de bu coğrafyanın bir gerçeğidir. İftira ve karalamalarınızdan sonra güç kullanarak tek başınıza kalma rüyaları görüyor olabilirsiniz. Bu bir rüyadır. Uyanın ve gerçeklerle yüzleşin" diye konuştu.

"KÜRT SORUNUNU PKK MESELESİNE İNDİRGEMEKTEN VAZGEÇİN"

Yapıcıoğlu, açıklamasında halka ve hükümete de seslenerek, "Mazlum halkımıza sesleniyoruz, sizin için özgürlük mücadelesi verdiğini iddia edenlerin nasıl ceberut bir anlayış ve uygulama içinde olduklarını görün. Bütün siyasi partilere ve özellikle bölgede faaliyet gösterenlere, aynı zamanda özgürlüklerin korunması için faaliyet gösteren kişi ve kurumlara diyoruz ki, bu ceberut anlayış karşısında sesinizi yükseltin. Ne düşündüğünüzü yüksek sesle dile getirin. Ta ki kim nerede duruyor ve ne kadar özgürlükçü herkes bilsin. Hükümete de seslenmek istiyoruz, Kürt halkına yönelik çifte standarttan, gasp edilen hakları iadeye yanaşmamaktan, uyanık tüccar mantığıyla Kürtleri ve Kürtlerin haklarını bir örgüte indirgemekten vazgeçin. Kürt sorununu PKK meselesine indirgemekten vazgeçin" şeklinde konuştu. 
Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2014, 15:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER