İdari ve İktisadi Bilimler Çalıştayı Diyarbakır'da Yapıldı

Dicle Üniversitesinde Türkiye geneli İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi Öğrenci Birliği Çalıştayı düzenlendi.

İdari ve İktisadi Bilimler Çalıştayı Diyarbakır'da Yapıldı
 Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğrenci Topluluğu tarafından Türkiye Geneli İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi Öğrenci Birliği Çalıştayı düzenlendi.
Dicle Üniversitesi kongre merkezinde gerçekleşen çalıştaya Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici, ktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Gökdemir, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğrenci Topluluğunun amaçlarını ve çalışmalarını içeren bir sinevizyon gösterimi ile başlayan etkinlikte, öğrenci topluluğu bünyesinde 5 kulübün olduğunu ve birçok etkinlikle başarılı çalışmalar yaptıklarını vurguladılar. 15 üniversitenin katılımıyla gerçekleşecek olan çalıştayın açılış konuşmasını yapan Öğrenci Topluluğu Başkanı Ayhan Çal, çalıştayın amacının, ktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerini bir araya getirerek, kaynaşmalarına vesile olmak olduğunu söyledi.

İ.İ.B.F mezunlarının layık oldukları yerlerde çalışamadıklarını, bu çalıştayla neler yapılabileceklerini tartışarak, gerekli adımları atacaklarını söyleyen Çal, hedeflerinin ulusal ve uluslararası platformda, birlik ve beraberlik çerçevesinde bilgi ve birikimlerinin paylaşılmasını sağlamak olduğunu söyledi.
Çal, çalıştay sonunda Türkiye'nin farklı üniversitelerinden katılım gösteren öğrenci temsilcileriyle birlikte İ.İ.B.F öğrenci birliğini kurmak istediklerini sözlerine ekledi.

İ.İ.B.F Dekanı Prof. Dr. Levent Gökdemir ise yaptığı konuşmada, çalıştayın yaygınlaştırılması ve gelenekselleştirilmesini temenni ederek, Türkiye'de 109 tanesi devlet 70 tanesi de özel olmak üzere 179 üniversite bulunduğunu ve en kolay açılan fakültenin ise İ.İ.B. F olduğunu söyledi.

İşsizliğin oldukça yüksek olduğunu vurgulayan Gökdemir, istatistiklerle İ.İ.B.F mezunu 350 bin kişinin iş aradığını ve bu çalıştayla elde edilecek önemli verilerle istihdam alanında da rahatlama sağlanacağını ifade etti. Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici de sözlerine "33 medeniyete ev sahipliği yapan kadim şehir Diyarbakır'a hoş geldiniz" diyerek başladı. Bilici, Diyarbakır'ın tarihi yapısı ve dokusuyla ilgili de küçük bir bilgilendirme yaptıktan sonra öğrenci topluluğunun yapmış olduğu çalışmayı tebrik ederek, emeği geçen bütün öğrencileri kutladı.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştay, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İ.İ.B.F öğrenci temsilcisinin "İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğrencilerinin İstihdam Sorunları" sunumu ile başladı.

Çalıştay, 2 gün boyunca 15 üniversiteden gelen katılımcıların sunumları ile devam edecek.
Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2014, 18:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER