İhsanoğlu Diyarbakır'da 'Ortadoğu'nun Barış Güvercini' Afişleriyle Karşılanacak

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun yarın Diyarbakır’a yapacağı ziyaret ile ilgili hazırlıklar devam ediyor.

İhsanoğlu Diyarbakır'da 'Ortadoğu'nun Barış Güvercini' Afişleriyle Karşılanacak
 Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun yarın Diyarbakır’a yapacağı ziyaret ile ilgili hazırlıklar devam ediyor. İhsanoğlu Diyarbakır’da ‘Ortadoğu’nun Barış Güvercini’ pankartlarıyla karşılanacak. Diyarbakır’ın en işlek caddelerine İhsanoğlu’nun fotoğrafı ile söz konusu ifadelerin yer aldığı dev pankartlar asıldı.

İhsanoğlu,yarın Diyarbakır’a geliyor. Esnaf ziyaretinde bulunacak olan İhsanoğlu, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelecek. İhsanoğlu Cuma namazını İslam aleminin 5’inci Harem Şerifi olan Ulu Camii’nde kıldıktan sonra Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç’ı ziyaret edecek. İhsanoğlu daha sonra basın mensuplarıyla bir araya gelecek. Ziyarette ile ilgili çalışmalar ise devam ediyor. Şehrin birçok noktasına İhsanoğulu’nun yapacağı ziyarette il ilgili pankartlar asıldı. 

Cihan Haber Ajansı'na konuşan CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzafer Sayın, İhsanoğlu’nun yapacağı ziyarettin bölge için çok önemli olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Doğu ve Güneydoğu’ya çok önemli mesajlar vereceğini belirten Sayın,”Ortadoğu kan gölünde. Her gün yüzlerce insan kan döküyor. Irak’ta Filistin’de ve Suriye’de kan akıyor. İhsanoğlu bölge için çok önemlidir.” dedi. Sayın, İhsanoğlu’nun Ortadoğu’nun barış güvercini olduğunu anlatırken de "Bölgede bu kanı durduracak önemli projeleri var. Bu anlamda biz bölgeye gelirken kullandığımız slogan ‘Ortadoğu’nun Barış Güvercini’dir. Bunu sadece bir söylem olarak vurgulamadık." diye konuştu. 
Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2014, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER