İmza Kampanyası Standına Mahkeme Kararıyla El Konuldu

BDP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından açılan ‘Öcalan’a Özgürlük’ adlı imza kampanyası standına PKK’nın propagandasının yapıldığı gerekçesiyle mahkeme kararıyla el konuldu.

İmza Kampanyası Standına Mahkeme Kararıyla El Konuldu
 BDP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından açılan 'Öcalan'a Özgürlük' adlı imza kampanyası standına PKK'nın propagandasının yapıldığı gerekçesiyle mahkeme kararıyla el konuldu.
Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "27 Şubat 2014 Perşembe günü saat 11.00 sıralarında ilimiz Yenişehir ilçesi AZC Plaza önünde Barış Ve Demokrasi Partisi organizesinde 'Öcalan'a Özgürlük' adı altında başlatılan imza kampanyası için stand kurulmuş ve imza kampanyası ile ilgili BDP İl Başkanı tarafından 200 kişinin katıldığı bir gruba basın açıklaması yapılmıştır. 

Açılan imza standında kullanılan formun PKK propagandasını yapmak amaçlı kullanılması nedeniyle TMK (10. Madde ile Yetkili) Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının istemiyle Diyarbakır 1.Nolu Hakimliği'nin (T.M.K 10 ile Görevli) 27.02.2014 tarih ve 2014/63 Değişik İş No sayılı mahkeme kararına istinaden toplatılmasına ve el konulması karar verilmiştir. Mahkeme kararı, gereği yapılmak üzere görevlilerimizce Barış ve Demokrasi Parti İl ve Merkez İlçe Teşkilatlarına tebliğ edilmiştir" denildi'
Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2014, 12:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER