İş Kadınları Derneği Kapılarını Erkeklere Açtı

Diyarbakır İş Kadınları Derneği’nin (DİKAD) yeni yönetimi tarafından alınan karar ile erkeklerin de derneğe üye olabilmelerine olanak sağlandı.

İş Kadınları Derneği Kapılarını Erkeklere Açtı
 Diyarbakır İş Kadınları Derneği'nin (DİKAD) yeni yönetimi tarafından alınan karar ile erkeklerin de derneğe üye olabilmelerine olanak sağlandı.

DİKAD'ın 6. Olağan Kurul'unda seçilen yönetim kurulu üyeleri basın ile tanışma toplantı düzenlendi. Düzenlenen kongrede DİKAD'ın yeni başkanı seçilen Reyhan Aktar, derneğin yapısı ve faaliyetleriyle ilgili bilgiler sundu. Aktar, iş kadınları derneği olarak, erkeklerin de derneğe üye olabileceklerini ifade etti. Erkeklere kapılarını kota koymadan açtıklarını dile getiren Aktar, derneğin isminin sabit kalacağını söyledi. Toplumda, iş dünyasında ciddi aksaklıklara sebep olan eşit temsilliyeti hayata geçiremeyen kadınlar için çalışmalar yürüteceklerini belirten Aktar, "Bizler esas çalışmaları yaparken, iş kadınları olarak buna çok fazla yeterli gelemiyoruz. Beylerle beraber, bu işin birlik içerisinde sağlanabileceğini düşünüyoruz. Şu an 15 erkek derneğimizin bünyesinde çalışmalarında aktif olarak yer alacak" dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ ÖNEMSİYORUZ"

Çözüm süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Aktar, süreci önemsediklerini belirterek, süreçle birlikte yapılan yatırımlara dikkat çekti. Aktar, "Son iki yıl içinde gerek ilimizde gerekse de bölgemizde ciddi anlamda etki oluşturan yatırımların farkındayız. Sermaye çok ürkektir. Ürkek olan sermayenin bir yere yatırım amaçlı yönlenmesi çok zordur ve büyük bir çaba gerektirir. Ürkek olan sermaye güven duymadığı yere yatırım yapmaz. Olabilecek en küçük aksaklıkta, olumsuzlukta sermaye çok hızlı kaçabilmektedir. Bundan dolayı çözüm sürecine başta iş dünyası, bölgenin yaşayan insanları açısından önemli buluyoruz. Dernek olarak bize düşen ne varsa yapmaya hazırız" diye konuştu.

"SOSYAL VE SİYASAL ALANDA AKTİF OLAN KADINLARIMIZI MAALESEF İŞ DÜNYASINDA YETERLİ AKTİFLİKTE GÖREMİYORUZ"

Aktar, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecininDiyarbakır'da yaşayan kadınların iş dünyasına atılması oranlarıyla sorusuna yanıt veren Aktar, " Diyarbakır diğer illere göre maalesef çok iyi bir durumda değil. Türkiye'de istihdam oranı ortalama 28-30 arasında değişiyor. Ama maalesef Diyarbakır'da bu oran yüzde 12 düzeyinde. Bizim bir çok istatistik çalışmamız Şanlı urfa ile birlikte yapılıyor.Diyarbakır'ın kendine özgü bir çok özelliği var. Bir çok alanda Diyarbakır ile ilgili spesifik verilere ulaşamıyoruz. Şuan elimizde var olan verilerde Diyarbakır'daki verilerin diğer illere göre çok düşük olduğudur. Ama kendi bölgesi içinde durumun biraz daha iyi olduğunu görülüyor. Artık iş dünyasında kadına sosyal bir olgudan ziyade, buna bir potansiyel olarak bakabilmek gerekiyor. Bu potansiyel şuan Diyarbakır'da en atıl kalan durumdur. Kadınların iş dünyasında daha aktif yer almaları gerekiyor. Diyarbakır'da kadınların sosyal anlamda bazı yapı taşlarının kırıldığını görebilmekteyiz. Sosyal ve siyasal alanda aktif olan kadınlarımızı maalesef iş dünyasında yeterli aktiflikte göremiyoruz" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2015, 17:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER