İş-Kur ve Üniversite Arasında İşbirliği Protokolü

Diyarbakır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Dicle Üniversitesi Rektörlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

İş-Kur ve Üniversite Arasında İşbirliği Protokolü
 Diyarbakır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Dicle Üniversitesi Rektörlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Aslan Bilici ve İş-Kur Müdürü Selahattin Bayram arasında imzalanan protokolün ardından konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan İş-kur İl Müdürü Selahattin Bayram, göreve başladığı tarihten bu yana işverenler ile İŞ-kur arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi için çalıştığını belirtti.

İSTİHDAM İÇİN HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYSUN

Bu kapsamda sivil toplum kuruluşları, işçi sirkülasyonun fazla olduğu kamu kurumları ve işverenler ile işbirliği protokolü imzalama çalışmalarına hız verdiklerini anlatan Bayram, "İl müdürlüğü olarak sivil toplum kuruluşları, işverenler ve kamu kurumları ile aramızda bir yol haritası olsun istedik, istihdamın artırılmasında herkesin elini taşın altına koymasını bekliyoruz, bugün Dicle Üniversitesi Rektörlüğü ile işbirliği protokolümüzü imzaladık, önemli bir çalışmaya imza attığımızda şüphe yoktur" dedi.

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Çalışma ve İş Kurumu il müdürlüğü olarak istihdamı artırmaya yönelik çalışmalarının bununla sınırlı olmadığını kaydeden Bayram, çalışmalarının devam ettiğini, son olarak yine tüm işverenlere önceki çağrıları bir daha yapmak istediklerini ifade ederek şöyle dedi:

İKİ SİGORTALISI OLAN İŞYERİNE STAJYER MAAŞI VE SİGORTASI BİZDEN

"İki sigortalısı olan tüm işverenlerimiz kurumumuza gelsin ve işbaşına müracaat etsinler. Belirledikleri kişiyi kurumumuz aracılığıyla işbaşından yararlandırsınlar ve bu kişinin günlük 25 TL cep harçlığını ve GSS primini biz ödeyelim. Burada stajyere işverenimiz işi öğretsin ve emeğinden istifade etsin, diğer taraftan 6 aya kadar çalışanın ücretini biz ödeyelim. İşverenimize her bir stajyer için katkımız toplam 3 bin 500-4 bin TL arasında olacaktır. Bu imkandan bütün işverenlerimiz yararlanabilir, herhangi bir sektör ayrımı yapmıyoruz.

Her yaşta ki kadın, 19-29 yaş aralığındaki erkek ve engelli işçilerinizi kurumumuz aracılığıyla alan işverenlerimizin diğer şartları da taşıyan işçinin işveren prim paylarının tümünü 6 ila 54 ay arasında biz ödüyoruz. Her bir işçi için işverene katkımız aylık en az yaklaşık 230,00 TL.'dir. Burada sayı sınırı yoktur, ister 1 işçi olsun ister 100 isterse daha fazla olsun bizim için fark etmez, hepsinin işveren prim payını ödüyoruz. Burada yapılması gereken işçiyi işe başlatmadan önce il müdürlüğümüze yazı ile işçi talebinde bulunulması gerekmektedir. İşverenlerimizden beklentimiz Kurum imkanlarından yararlanarak kazançlı çıkmasıdır" 
Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2014, 12:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER