IŞİD'in Diyarbakır sorumlusu basın toplantısında!

IŞİD'in Diyarbakır sorumlusu olduğu iddia edilen N.T.'nin, 2013 ve 2014 yıllarında iki basın toplantısı düzenlediği ortaya çıktı.

IŞİD'in Diyarbakır sorumlusu basın toplantısında!
 Diyarbakır'da, pazartesi günü düzenlenen IŞİD operasyonunda sağ olarak yakalanan ve IŞİD'in Diyarbakır sorumlusu olduğu iddia edilen N.T.'nin, 2013 ve 2014 yıllarında basın toplantısı düzenlediği ve "emniyetin içlerine ajan sızdırdığını ve dinleme cihazı koyduğunu" iddia ettiği ortaya çıktı.

Gözaltındaki N.T. Takva Eğitim ve Okuma Salonu sözcüsü olarak 22 Kasım'da Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti bahçesinde yaptığı basın toplantısında, DiyarbakırEmniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'nin hem İslami dernek ve STK'ların, hem de PKK'ya yakın olan grupların içerisine ajanlar yerleştirdiğini iddia ederek şöyle demişti: 

"Bu ajanlar üzerinden her iki tarafa da molotof, ses bombası, el yapımı bombalar yine polis tarafından devletin imkanları kullanılarak hazırlatıldı ve iki tarafa da verildi. Burada İslami kesim ile PKK karşı karşıya getirilmek istendi."

N.T. 27 Şubat 2014 tarihinde ise Takva Eğitim ve Okuma Salonu'nda yaptığı basın toplantısında, okuma salonlarına polisin dinleme cihazlarını koyduğunu iddia etmiş ve dinleme cihazı olduklarını belirttikleri bazı cihazları basın mensuplarına göstermişti.

IŞİD'E ALMANYA'DAN KATILMIŞ

Öte yandan operasyonda ölü ele geçirilen 7 örgüt üyesinden kimliği belirlenen Veysel Argunağa'nın ise terör örgütüne yaşadığı Almanya'nın Bremen kentinden katıldığı ortaya çıktı. Bingöl nüfusuna kayıtlı Veysel Argunağa'nın Facebook hesabında IŞİD ile ilgili paylaşımlarda bulunduğu ve yorumlar yaptığı, paylaşımlarına ailesinin karşı çıkmasına rağmen IŞİD'e katıldığı ve yakınlarının IŞİD'e katılmasına tepki gösterdiği ortaya çıktı. Veysel Argunağa bir paylaşımında, "Yakında hepsinin kafasını keseceğiz" diye yorum yaptı.

ÖLEN 2 IŞİD ÜYESİNİN KİMLİĞİ TESPİT EDİLEMEDİ

Diyarbakır'da gerçekleştirilen ve 7 IŞİD'linin öldürüldüğü, 15 kişinin gözaltına alındığı ve 2 polis memurunun şehit olduğu hücre evi baskını ile ilgili soruşturma sürüyor. Çatışmada öldürülenlerden 5 kişinin kimliği tespit edilirken, 2 kişinin kimlik tespit çalışmaları sürüyor. Gözaltında bulunanların gözaltı süresi uzatılırken, soruşturmada öldürülen ve gözaltına alınanların iletişim kayıtlarının incelendiği ve söz konusu kişilerin Suruç, Diyarbakır ve Ankara'da patlatılan bombalar ile ilişkilerinin olup olmadığı araştırılıyor.

IŞİD'in Diyarbakır sorumlusu basın toplantısında!

IŞİD'in Diyarbakır sorumlusu olduğu iddia edilen N.T.'nin, 2013 ve 2014 yıllarında iki basın toplantısı düzenlediği ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2015, 19:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER