İSKEP Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve 12 belediyenin yürüttüğü İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Projesi'nin (İSKEP) toplantısı Diyarbakır'da yapıldı.

İSKEP Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

  ve  tarafından finanse edilen,  ve 12 belediye tarafından yürütülen, dezavantajlı bireylerin istihdamının artırılmasına yönelik uygulama modeli geliştirmeyi hedefleyen proje, uygulanmaya devam ediyor. Bir otelde Eş Başkanı 'ın da katılımıyla projenin ilerleme durumuyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.



İSKEP'in proje uzmanlarının çalışmanın amacı, hedefleri ve hedef gruplarıyla ilgili geniş kapsamlı açıklamalarıyla başlayan toplantında konuşan Eş Başkanı , dezavantajlı grupların birçok alanda karşılaştıkları zorluklara değinerek, "Belediyemizde sosyal hizmetler ve destek programları öncelikli çalışma olarak belirlenmiştir. Sümerpark'taki sosyal yaşam alanında tüm dezavantajlı grupların ihtiyaçlarını karşılayan, onların hayata daha güçlü katılmasını sağlayan çalışmalar yürütülüyor. Özellikle çalışan çocuklarla ilgili geçmişte yürütülen büyük çalışmalar vardı. Yine engelli yurttaşlarımızla ilgili ciddi çalışmalar yapıldı. Kentimizde bu konuda güçlü bir farkındalık düzeyi oluştu" dedi.

'Dezavantajlı Bireylerin İstihdamı Konusunda Tıkanıklık Var'

Dezavantajlı bireylerin sosyal hayata katılmaları konusunda yapılacak çok fazla çalışma olduğunu, ancak yapılan bütün sosyal içermelerin dezavantajlı grupların istihdam imkânları konusunda tıkanıklık gösterdiğini vurgulayan Kışanak, yerel yönetimler olarak yaptıkları çalışmada gördükleri bir eksikliği de dile getirdi. Kışanak, Roman yurttaşlara yönelik 'da sosyal içerme çalışmaları yapılmadığının tespit ettiklerini belirterek, hala bu yurttaşların eşit yurttaş olduğu algısında eksiklik olduğunu ifade etti. Kışanak, Roman yurttaşların da sosyal katılım konusunda gayret sarf etmediklerini, bunun yanı sıra kentteki yurttaşların da, ilgili kurumların da bunu bir sorun olarak görüp bir sosyal içerme programları yürütmediğine dikkat çekti.



İSKEP'in sadece istihdam ekseninde değil, kentte yaşayan Roman yurttaşların sosyal içerme sorunlarını ortadan kaldıracağını umduğunu söyleyen Kışanak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizim tıkandığımız asıl konu istihdam alanıdır. Bu kentte 2006 yılında engellilere yönelik bir mesleki eğitim çalışması hazırlanıp uygulandı. Mesleki eğitim sonucunda da istihdam öngörülüyordu. Proje başarıyla uygulandı, fakat proje bittikten sonra sanki bu konu proje süresiyle sınırlı bir çalışmaymış gibi algılandı. Proje boyunca bir ilgi oluyor, çalışmalar, destekler oluyor. Fakat proje bittikten sonra bu süreç sadece proje süresiyle sınırlıymış gibi orada bırakılıyor. Bunu yapmamamız gerekiyor. Proje bittikten sonra istihdam ile ilgili bir birimin kurulması ve veri tabanının oluşturulması, bunun süreklilik arz edecek bir çalışma olarak planlanmasıdır. Bizlerde bu projeye katılım gösterirken sürdürülebilirliğine özel bir önem vereceğiz. Bunu başarmamız gerekiyor."

23 Ayda Tamamlanacak

 dışında , , , , ve  Büyükşehir Belediyeleri ile , Ankara-Keçiören, Ankara-Altındağ, Mersin-Toroslar ve  Yıldırım Belediyesi ile eş zamanlı olarak Ağustos 2014'ten beri devam eden ve 23 ayda tamamlanacak projenin ilk aşamasına yaklaşıldığı bildirildi. Ağustos 2014'ten beri devam eden ve 23 ayda tamamlanması planlanan İSKEP, dışında , , , , ve  Büyükşehir Belediyeleri ile , Ankara-Keçiören, Ankara-Altındağ, Mersin-Toroslar ve  Yıldırım Belediyesi ile eş zamanlı olarak yürütülüyor. Projenin23 ay içinde tamamlanması hedefleniyor. 

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2015, 17:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER