İtfaiye personeline ilk yardım eğitimi verildi

Kent merkezinde ve ilçelerde yaşanan kaza ve yangınlara ilk müdahalede bulunan itfaiyecilere, ilk yardım eğitimi verilmeye başlandı...

İtfaiye personeline ilk yardım eğitimi verildi
 İtfaiye Daire Başkanlığımız, kent merkezi ve kırsalda yaşanacak kaza ve yangınlara personelin doğru müdahale etmesini sağlamak amacıyla ilk yardım eğitimi başlattı.

İl Sağlık Müdürlüğü eğitmenleri tarafından verilen İlk Yardım Eğitimi, bugün İtfaiye Daire Başkanlığı binasında başladı. 3 Mart-2 Nisan tarihleri arasında devam edecek eğitime, 147 itfaiyeci 8 grup halinde katılacak. Eğitim, Büyükşehir itfaiye personeli dışında Silvan, Ergani, Bismil, Çınar ve Hazro’daki itfaiye personelini de kapsayacak. Uygulamalı olarak yapılan eğitim çalışması sonucunda, itfaiyeciler sınava tabi tutulacak, başarılı olanlar Sağlık Bakanlığı onaylı sertifika almaya hak kazanacak.

Eğitimde, “Genel İlk Yardım Bilgileri, Hasta/Yaralı ve Olay Yerinin Değerlendirilmesi ve Uygulama, Temel Yaşam Desteği ve Uygulama, Temel Yaşam Desteği ve Hava Yolu Tıkanıklıklarında Uygulama, Kanamalarda İlk Yardım ve Uygulama, Yaralanmalarda İlk Yardım ve Uygulama, Kırık Çıkık ve Burkulmalarda İlk Yardım ve Uygulama, Bilinç Bozukluklarında İlk Yardım, Hayvan Isırıklarında İlk Yardım, Yanık, Sıcak Çarpmasında ve Zehirlenmelerde İlk Yardım ve Hasta ve Yaralı Taşıma Teknikleri ve Uygulama” konuları uygulamalı olarak anlatılacak.

‘Amaç zarar vermeden ilk yardımda bulunmak’

İlk Yardım Eğitimi konusunda bilgi veren İtfaiye Daire Başkanımız Hakkı Bilici, eğitim programının hem kent merkezinde hem de ilçelerde hizmet veren itfaiye personelini kapsadığını belirtti. Eğitime toplam 147 personelin katılacağını söyleyen Bilici, daha önce bu eğitimi alan itfaiyecilere ise yenileme eğitimi verileceğini kaydetti. Özellikle ilçelerden Silvan, Bismil, Hazro, Çınar ve Ergani’deki itfaiye personellerini eğitime tabi tuttuklarına dikkat çeken Bilici, eğitim amaçlarının trafik kazaları ve yangınlarda ilaçsız ilk yardım müdahalesi ile yaralı ve kazazedeye zarar vermeden müdahale etmek olduğunu söyledi.

Boğulma, kırık çıkık, kanama gibi her türlü ilaçsız müdahaleyi, sağlık personelleri gelmeden, itfaiyecilerin doğru bir şekilde yapmasının hayati önemde olduğuna işaret eden Bilici, “Kırık çıkık olan bir kazazedeye yanlış müdahale onun hayatına mal olabilir. Dolayısıyla biz burada alacağımız eğitimle doğru yaklaşım ve doğru müdahaleyi öğreneceğiz. Amaç kazazedeye hiçbir zarar vermeden onu tekrardan normal yaşamına geri döndürmektir.” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2015, 23:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER