İyi Haberi Alan Anne Çocuğuna Gitti

PKK'nın kaçırdığı çocuklardan 3'ünün Hakkari'de güvenlik kuvvetlerine teslim edilmesinin ardından, 3 gün önce eyleme katılan anne çocuğuna kavuşmak için Hakkari'ye hareket etti.

İyi Haberi Alan Anne Çocuğuna Gitti
 PKK'nın kaçırdığı çocuklardan 3'ünün Hakkari'de güvenlik kuvvetlerine teslim edilmesinin ardından, 3 gün önce eyleme katılan anne çocuğuna kavuşmak için Hakkari'ye hareket etti.

Çocukları dağa kaçırıldığı için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde eylem başlatan ailelerden 3'ünün çocuğunun Hakkari'de güvenlik kuvvetlerine teslim edildiği bildirildi. Kaçırılan çocuklardan birinin fırsat buldukça ailesi ile telefonlaştığı ve kendilerini kaçıran aracın plakasını verdiği öğrenildi. Ailenin çocuklarını kaçıran aracın plakasını güvenlik kuvvetlerine vermesi üzerine ülke genelinde plaka üzerine çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalarda Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde güvenlik kuvvetlerinin yol uygulamasında araç tespit edildi. Güvenlik kuvvetleri tarafından durdurulan araç içinde 2 yetişkin olmak üzere 5 kişi olduğu tespit edildi. Araç içindeki 2 yetişkinin çocukları dağ kadrosuna götüren kurye oldukları belirlendi. 2 kişi gözaltına alınırken, 3 çocuk ise ailesine teslim edilmek üzere Hakkari Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, çocukların Hakkari'de teslim alınarak Diyarbakır'a getirileceğini söyledi.

"BORÇ PARA ALARAK EYLEME KATILMIŞTI"

Dağa götürülürken yol kontrol noktasında yakalanan araç içindeki 3 çocuktan birinin ailesi 3 gün önce Kars Kağızman'dan Diyarbakır'daki eyleme katılmıştı. Kaçırılan 15 yaşındaki Sevda'nın çobanlık yapan babası ve annesi paraları olmadığı için komşularından borç alarak Diyarbakır'a gelmiş ve geldikleri gece Diyarbakır Otogarında yattıktan sonra Sabah saatlerinde otogardan eylem alanına kadar yürüyerek gelmişti. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yapılan yol kontrollerinde çocuklarının bulunduğu haberini alan anne Binnaz Buz ve eşi, Hakkari'ye hareket etti.

Öte yandan, çocukları dağa kaçırmaya çalışan 2 kişinin gözaltına alınarak sorgulandığı belirtildi. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2014, 17:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER