Kaçak yapılara izin verilmeyecek

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fethi Suvari, yaklaşan seçimler öncesinde kaçak yapıyla mücadele konusunda kararlı olduklarını belirterek, “Kaçak yapıya müsaade etmeyeceğiz.” dedi....

Kaçak yapılara izin verilmeyecek
 Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterimiz Fethi Suvari, bugün Zabıta Daire Başkanlığı’nda tüm ilçe belediyelerin zabıta müdürleriyle, İmar Daire Başkanlığı’nda ise tüm belediyelerin imar müdürleriyle toplantı yaptı. 

27 Mart’ta belediye eş bakanlarıyla yapılan genel koordinasyon toplantısından alınan kararları, imar ve zabıta birimlerinin sorumlularıyla paylaşan Suvari, tüm belediye eş başkanlarının kaçak yapıyla ortak mücadele etme kararı aldığını, tüm birimlerin de bunu bilerek hareket etmesi ve denetim çalışmalarını kararlılıkla sürdürmesi gerektiğini bildirdi.

Seçimler öncesinde özellikle gecekondu bölgelerinde kaçak yapılaşmanın arttığı, kentin imar yapısının ve altyapısının bozulduğunu kaydeden Suvari, kaçak yapıların artık ticari sektöre dönüştüğünü vurguladı. Suvari, “Belediye olarak bu yapılara asla müsaade etmeyeceğiz, bunun içinde ne gerekirse yapacağız” dedi. Beton santralleri yetkilileriyle toplantı yapacaklarını söyleyen Suvari, sözlerine şöyle devam etti: “Ruhsatsız yapılara malzeme satmamaları için onları uyaracağız, ikna etmeye çalışacağız, gerekirse cezai müeyyideye başvuracağız. Sürekli denetleyeceğiz.”

Çalışmaların sadece zabıtayla yürütülemeyeceğine dikkat çeken Suvari, başta Çevre Koruma Daire Başkanlığı, İmar Daire Başkanlığı olmak üzere birçok birimin ve ilçe belediyelerin birimlerinin ortak mücadelesiyle kaçak yapılaşmanın önüne geçileceğini belirtti. “Kaçak yapıların önüne geçmek için mahalle meclisleri, kadın, gençlik, sivil toplum örgütleriyle ortak bir toplantı yapacağız” diyen Suvari, bu dinamiklerin vereceği destekle kaçak yapıların en aza indirileceğini ifade etti. Yapıların daha temel aşamasında iken engellenmesi gerektiğini ve inşa edilen yapıyı yıkmanın sorun olduğunu vurgulayan Suvari, ilçe belediyelerin sorunlarını dinleyerek tüm eksiklerinin giderileceğini kaydetti.

Ortak ekip kurulacak

Kaçak yapılarla mücadele etmek için Büyükşehir ve ilçe belediyelerin ortak ekip kuracağını belirten Suvari, “İlçe belediyelerimizle birlikte bu ekipleri yeniden güçlendirip faaliyete geçireceğiz. Büyükşehir ile birlikte 5 ekip olacak, bu da ciddi bir çalışmanın olmasını sağlayacaktır. Zabıta ekiplerimiz de kaçak yapı ekiplerine sürekli destek verecektir.” diye konuştu

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2015, 17:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER