Kafeler Yıkılıyor!

Sanat Sokak üzerindeki yeşil alana kafelerin kurulması nedeniyle belediye daha önce 'Kırmızı çizgimiz' olarak değerlendirdiği bu sokağı trafiğe açma kararı aldı.

Kafeler Yıkılıyor!

 Yenişehir İlçesi'nde bulunan Sanat Sokak üzerindeki yeşil alana kafelerin kurulması nedeniyle belediye daha önce 'Kırmızı çizgimiz' olarak değerlendirdiği bu sokağı trafiğe açma kararı aldı. Buradaki esnaflar 15 gün içinde yolun işgaline son vermeleri istenirken, aksi taktirde zabıta tarafından işgale son verileceği tebliğ edildi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fırat Anlı, "Sanat Sokağı'ndaki yeşil alanın yok edilmesine göz yumsaydık öz eleştiri yapmak zorunda kalacaktık. Sanat Sokağı'nı tek yönlü trafiğe açacağız" dedi.

SANAT SOKAĞI TRAFİĞE AÇILIYOR

Merkez Yenişehir İlçesi'nde 2008 yılında trafiğe kapatılan Cami Sokağı daha sonra sokakta bulunan kafeler nedeniyle Sanat Sokağı adını aldı. Ancak, son bir yılda sokakta bulunan yeşil alanların üzerine ruhsatsız bir şekilde kafelerin yapılması ve sokakta bir metrekare bile yeşil alan kalmaması nedeniyle tartışma konusu olan sokak için belediye radikal bir karar aldı.

UKOME'NİN ALDIĞI KARARLAR

Ulaşım Korordinasyon Merkezi (UKOME), geçen hafta toplanarak Yenişehir ilçesi sınırlarında bulunan Ekinciler Caddesi ile Rızvanağa Caddesi'nin trafik yoğunluğu ve yaya sirkülasyonu fazla olduğundan iki cadde arasında bulunan Camii Sokağı (Sanat Sokağı) araç trafiğine açılması kararını verdi.

KARAR ESNAFA TEBLİĞ EDİLDİ

Karar üzerine Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Sanat Sokağı'ndaki yeşil alan, çocuk oyun alanı gibi pek çok yeri haksız bir şekilde işgal eden esnafa tebligat yaptı. Zabıta, 15 gün içinde yolun işgaline son verilmesini, aksi taktirde zabıta tarafından işgale son verileceğini bildirdi.

ANLI, BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZDİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fırat Anlı, seçilmeden önce kente hizmet için 3 kırmızı çizgilerinin bulunduğunu kamuoyuna deklare ettiklerini, birinin Sanat Sokağı'ndaki kaçak yapılaşma ve yeşil alanın yok edilmesini engellemek, diğerinin Mahabat Bulvarı üzerindeki sıkıntılar ve üçüncüsünün ise, Suriçi olduğunu söyledi. Anlı, "Biz orayı trafiğe açmak zorundaydık. UKOME'den bir karar alındı ve karar orada bulunan kafe sahiplerine tebliğ edildi. Belli bir süreleri var. Ya oraları boşaltırlar ya da oralar için gereği yapılacaktır. Diyarbakır kamuoyunun bizden bu yönlü ciddi bir beklentisi vardı. Eğer gereğini yapmasaydık, çıkıp öz eleştiri yapmak zorunda kalacaktık" dedi.

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2014, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER