"Kara Perşembe' Eyleminde 217'inci Hafta

Belediye çalışanlarının tutuklu eski Belediye Başkanları Zülküf Karatekin için yaptıkları 'Kara Perşembe' eyleminin 217. sini gerçekleştirdiler.

 Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Belediyesi çalışanları cezaevinde tutuklu bulunan eski Belediye Başkanları Zülküf Karatekin ve Kürt siyasetçileri için yaptıkları 'Kara Perşembe' eyleminin 217'incisini gerçekleştirdiler

.
Belediye hizmet binası önünde yapılan eyleme BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı ZÜBEYDE ZÜMRÜTKayapınar Belediye Eş Başkanları Mehmet Ali Aydın, Fatma Arşimet Barış Anneleri, belediye meclis üyeleri ve çalışanlar katıldı.

Eylemde açıklama yapan BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı ZÜBEYDE ZÜMRÜT, "KCK adı altında yapılan operasyonlar sonucu beş yıldır arkadaşlarımız cezaevlerinde rehin olarak tutuluyor. Halkın yüzde 80 oyuyla seçilen Hatip Dicle ve eski belediye başkanı Zülküf Karatekinaralarında bulunduğu arkadaşlarımızın biran önce serbest bırakılması istiyoruz. Daha doğrusu tutukluların serbest bırakılması devam eden sürece büyük bir katkı sunacaktır. Devlet bu operasyonlarla Kürt halkının mücadelesini engellemek istese de başarılı olamadı. Güney'de Kürt kurumlarına yönelik baskılar 14 Nisan'da yapılan KCK operasyonların devamıdır. Buradan KDP yönetimine sesleniyoruz. Buna alet olmayın. Kürtlerin özgürlüğü ortak mücadeleyle sonuca ulaşacaktır"şeklinde konuştu.

Eylem beş dakikalık oturma eylemiyle sone erdi. 

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2014, 17:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER