Kayapınar İlçesi'nin Nüfusu 21 Yılda 3 Binden 300 Bine Çıktı

Diyarbakır'ın Çağdaş yüzü olarak adlandırılan merkez Kayapınar ilçesi, nüfusunu 21 yılda 100 kat artırdı.

Kayapınar İlçesi'nin Nüfusu 21 Yılda 3 Binden 300 Bine Çıktı
 1993 yılında 'köy statüsünden' 'beldeye' dönüştürülen ve nüfusu yaklaşık 3 bin olan Kayapınar, bugün yaklaşık 300 bin nüfusu, modern yapıları, geniş cadde ve bulvarları ile Diyarbakır'ın en gözde ilçesi konumuna geldi.

Diyarbakır'a Urfa ve Elazığ'dan gelen yollarının kesiştiği üçgende her geçen gün büyüyen ilçede, ev fiyatları 100- 500 bin TL arasında değişiyor.

Diyarbakır'ın 'Büyükşehir' statüsüne alınmasından önce 'Peyas' adıyla bir köy olan ve 1993 yılında yaklaşık 3 bin nüfusu ile önce beldeye dönüştürülen merkez Kayapınar ilçesi, Türkiye'de nüfus artış ve gelişimi açısından birçok il ve ilçeyi geride bıraktı.

Türkiye'de, yaklaşık 300 bin nüfusu, modern binaları, yeşil alanları, parkları, geniş bulvarları ile bir çok ilden büyük Kayapınar, 21 yılda nüfusunu 100 kat artırarak kırılması zor bir rekorun sahibi oldu. 'Gelişen Diyarbakır'ın çağdaş yüzü' olarak adlandırılan ve sonradan yerleşime açıldığı için planlı gelişen ilçede, ev fiyatları ise 500 bin TL'ye kadar yükseldi.

Geniş yeşil alanları ile kentin doğal yapısına büyük katkı sunan Kayapınar'da, modern şehir anlayışı ile konut çevrelerinde yeşil alan, yapıların arasındaki alanların genişliği ve otopark gibi avantajları ile geleceği parlak görünüyor.

Kentte faaliyet gösteren bütün banka ve ünlü markaların iş yeri açtığı Kayapınar ilçesinde, işyeri fiyatları milyondan başlarken, yeni bina ve yapıların inşaatları hızla sürüyor. Diyarbakır-Urfa ve Diyarbakır-Elazığ karayollarının kesiştiği üçgende bulunan ilçenin merkezinde Kayapınar, Huzurevleri ve Barış Mahallesi bulunuyor. İlçe sınırlarında bulunan 18 köyde daha sonra mahalle olarak Kayapınar İlçesi'ne bağlandı.
Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2014, 16:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER