Kayapınar'da Yılsonu Etkinlikleri Başladı

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçe Belediyesi Cegerxwîn Kültür ve Sanat Merkezi yılsonu etkinlikleri başladı.

Kayapınar'da Yılsonu Etkinlikleri Başladı
 Sinema, tiyatro, halk oyunları, resim, müzik ve edebiyat dallarında akademik eğitim veren Kayapınar Belediyesi Cegerxwin Kültür ve Sanat Merkezi yılsonu etkinlikleri başladı.

Üç gün sürecek sanat etkinliklerinin açılışı kurs gören öğrencilerin Diyarbakır oyunlarının sergilendiği folklor gösterimiyle başladı. Resim kursu öğrencilerinin yaptığı resim sergisinin açılışı sonrası sinema salonunda yapılan etkinliğin açılışına geçildi.

Açılışa Kayapınar Eş Belediye Başkanı Fatma Arşimet, Başkan Yardımcısı Nesrin Tavşan, akademi öğrencileri, aileleri ve yüzlerce sanatsever katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Eş Belediye Başkanı Fatma Arşimet,"Kültür merkezimiz dört yıldır sanatın her dalında anadilimiz Kürtçe yüzlerce gencimize kendi kültürü öğretiyor. Merkezimizde muzun olan yüzlerce arkadaşımız kültürümüzü ani dilinde yeni kuşaklara aktarıyor. Kültürümüzün özüyle ve kendi diliyle gençlerimize aktırılması çok önemlidir. Sitemin gençlerimize dayattığı kültürel yozlaşmaya karşı kültür merkezi alternatif işlev görüyor. Belediye olarak bu anlamda çalışmalarımız artarak sürecektir"şeklinde konuştu.

Etkinlik sinema bölümü öğrencilerinin çektiği üç kısa belgesel filmin gösterimi ve kültür merkezi öğrenci ve hocalarının oluşturduğu müzik gurubunun Dilîwan isimli müzik dinletisiyle devam etti. Müzik dinletisi seyirciler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Etkinlikler üç gün sürecek. Tüm etkinlikler sanatseverler tarafından ücretsiz izlenebilecek. 
Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2014, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER