Kayapınar'dan Rojava'ya 6 Tır Dolusu Gıda Yardımı

Kayapınar Beledeyesi Rojava halkı için başlattığı yardım kampanyası kapsamında toplanan 6 tır gıda maddesi bölgeye gönderildi.

Kayapınar'dan Rojava'ya 6 Tır Dolusu Gıda Yardımı
 Kayapınar Belediye tarafından başlatılan kampanyayla kısa bir süre içinde toplanan 6 tır gıda maddesi ve ilaç bölgeye gönderildi.

Kampanyanın devam edeceğini belirten Kayapınar Eş Belediye Başkanı Fatma Arşimet, "Onur mücadelesi veren Rojava halkının yanında olmak için başlattığımız kampanyaya halkımız tarafından yoğun bir destekle kısa sürede büyük yardımlar yapıldı. Bu halkımızın Rojava konusunda hassas olduğunu göstergesidir. Rojava halkı yalnız değildir. Çetelerin hedefi Kürt halkının kazanımlarına yok etmektir. Ancak tüm halkımız bu onurlu mücadelenin destekçisidir. Halkımızın desteği çetelerin bu hesaplarını bozacak kararlılıkta ve inançtadır. Desteğimiz bundan sonrada ayni şekilde devam edecektir"dedi.

KAMPANYA DEVAM EDECEK

Kampanyanın devam edeceğini belerten Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Ali Aydın ise yaptığı açıklamada,"Rojava halkının onur ve namus mücadelesine tüm halkımızın daha çok destek vermesi gerek. Çetelerin ve destekçileri geçmişte olduğu gibi bu günde Kürt halkının kazanımlarını yok etmek istiyorlar. Ancak şunu iyi bilmeleri gerek Kürt halkı bu gün ortak mücadelesiyle güçlü bir halktır. Kürdistan'ın dört parçası bu devrimi sahipleniyor. Tüm Kürt halkı büyük bir seferberlikle mücadeleye destek veriyor. İmkânları dâhilinde kardeşlerinin yanındadır. Kürt halkı onur ve kimlik mücadelesinden asla vazgeçmeyecektir. Belediye olarak yardım kampanyamızı daha da güçlendirerek sürdüreceğiz"şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2014, 16:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER