Kayıp yakınları Dersimli Işık ve Serin ailesinden 7 kişiyi andı

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının her hafta düzenlediği oturma eyleminin 277'inci haftasında Işık ve Serin ailesi ferdi 7 kişi anıldı.

Kayıp yakınları Dersimli Işık ve Serin ailesinden 7 kişiyi andı
 İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının "Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın" sloganıyla her hafta düzenlediği oturma eyleminin 277'inci haftasında Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde devam etti. Eyleme İHD üye ve yöneticilerinin yanı sıra, MEYA-DER, Barış Anneleri Meclisi, KESK'e bağlı sendikaların temsilcileri ve çok sayıda kayıp yakını katıldı.
"Onlar bir gece ansısın evlerinden alındılar ve bir daha geri dönmediler" yazılı üzerinde kayıpların fotoğraflarının bulunduğu pankartın açıldığı oturma eyleminde ilk olarak konuşan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, 277 haftadır kayıpların bulunması ve faillerinin yargılanması için mücadele ettiklerini belirterek, "Ama maalesef üzülerek belirteyim, devletin zihniyeti hala değişmiş değildir. Çünkü failleri bulma noktasında, kayıpları bulma noktasında hala failleri koruma anlayışı devam etmektedir" dedi.

'BU KAYIPLARIN HESABINI VERMEDEN RAHAT NEFES ALAMAYACAKSINIZ'

Kaybedilen ve katledilen bu insanların failinin devlet olduğunu ileri süren Bilici, "Zannedilmesin ki bir dosya zaman aşımına uğratıldı, bu iş orda bitti. Hayır, bu iş bitmeyecek, bitmeyeceğini görecekler, bizler her zaman bu alanda haklı mücadelesini sürdüreceğiz. Hiç kimse bu kayıpların hesabını vermeden rahat bir uyku uyuyamayacaktır, rahat bir nefes alamayacaktır. Çünkü kayıp yakınları, buradaki anneler sizin yakanızı bırakmayacaktır" şeklinde ifade etti.

Bilici'nin konuşmasının ardından İHD Şube Sekreteri Abdusselam İnceören, 23-24 Eylül 1994 tarihinde Dersim'in Gökçek köyü Mirik mezrasında gözaltına alınarak kaybedildiği iddia edilen Dilek Serin (3), Gülizar Serin (34), Düzali Serin 34), Hatun Işık (25), Elif Işık (20), Yeter Işık (18), Haydar Işık (60) katledilen Ali Işık'ın (23) kaybediliş hikayesini anlattı.

Yapılan konuşmaların ardından kayıp yakınları, 1994 yılında kaybedilen 7 kişi ve öldürülen Ali Işık anısına 5 dakika oturma eylemi gerçekleştirdi.


Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2014, 17:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER