Kck Ana Davasına Devam Edildi

Özel yetkili mahkemelerin kapanmasıyla Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen KCK ana davasının ilk duruşmasında avukatlar, siyasi partiye üye olan müvekkillerinin yaptığı görüşmelerin dosyaya suç delili olarak yansıdığını, bu nedenle davanın durdurulmasını talep etti.

Kck Ana Davasına Devam Edildi
 Özel yetkili mahkemelerin kapanmasıyla Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen KCK ana davasının ilk duruşmasında avukatlar, siyasi partiye üye olan müvekkillerinin yaptığı görüşmelerin dosyaya suç delili olarak yansıdığını, bu nedenle davanın durdurulmasını talep etti. Talebi reddeden mahkeme heyeti, duruşmaya devam etti.

Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen KCK ana davasının duruşması, dava için hazırlanan büyük salonda başladı. 175 sanıklı davanın ilk duruşmasına tutuklu sanıklar Hasan Hüseyin Edem ile Abdullah Aflatun ve aralarında Hatip Dicle'nin de bulunduğu 35 tutuksuz sanık katıldı.

Duruşmada söz alan avukat Cihan Aydın, dosyadaki delillere dikkat çekerek tape kayıtlarının usul açısından sakıncalı olarak elde edildiğini, bir çok müvekkil hakkında hiç bir usule uymadan alınmış dinleme kararları olduğunu, dosya içindeki tapelerin tamamını kabul etmediklerini ve iletişim tespit kayıtlarının bağımsız bilirkişilerle incelenmesi için yargılamanın durdurulmasını istediklerini söyledi.

BAŞBAKAN'IN 'YARGIDA YAPI' SÖZLERİ

Avukat Nahit Eren de Başbakan'ın yargıda bir yapıdan söz ettiğini hatırlatarak şunları söyledi:

"Bir zihniyetin burada bir yargılama yaptığını çok iyi biliyoruz. Bunu Başbakan dile getirdi. Bu dosyaya bu gözle bakmak gerekiyor. Bir operasyonu başlatırsanız bir şekilde delil toplamanız lazım. Siyasi partiye üye olan müvekkillerin yaptığı diyaloglar dosyaya suç delili olarak yansımış, tapelere yönelik talebimizin görülmesi lazım. Bu dava durdurulmalıdır. Dosyadaki tek delil tapelerdir. Bu delillere ikame yapılmasının gereği yok."   

Daha sonra görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, Ceza Mahkemesi Kanunu'nda yapılan değişikliğin geriye doğru işlemediğini belirterek taleplerin reddini istedi. Talep için ara veren mahkeme, yargılamanın durdurulması talebini redederek, duruşmaya devam edilmesi kararını verdi ve delil ikamesine geçildi. - Diyarbakır
Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2014, 16:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER