Kediyi Öldüren Genç Diyarbakır'da Protesto Edildi

Eskişehir’de, bir kedinin bir genç tarafından işkence edilerek öldürülmesi olayı, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyeleri tarafından Diyarbakır’da protesto edildi.

Kediyi Öldüren Genç Diyarbakır'da Protesto Edildi
 Eskişehir'de, bir kedinin bir genç tarafından işkence edilerek öldürülmesi olayı, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyeleri tarafından Diyarbakır'da protesto edildi.

Sanat Sokağı'nda bir araya gelen hayvan hakları savunucuları, kediyi öldüren kişinin ceza almamasına tepki gösterdi. Hayvan cinayetlerinin Kabahatler Kanunu'ndan çıkarılıp Türk Ceza Kanunu kapsamına alınması gerektiğini talep eden HAYTAP üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne çağrıda bulundu. Olaya tepki gösteren hayvan hakları savunucuları adına açıklama yapan Genç HAYTAP Diyarbakır Başkanı Kurtuluş Karakuş, hayvana yapılan işkence suçunun kabahat olarak değerlendirilmesinin değiştirilmesi gerektiğini ifade etti. Hayvan öldürmekle insan öldürmek arasında bir fark olmadığını anlatan Karakuş, şöyle konuştu: "Bugün burada ve Türkiye'nin dört bir yanında merhamet ve vicdan taşıyan birlerce kişi hayvanlara yapılan vahşeti kınamak ve tek ses olarak kedi katili neden serbest diye dile tepkisini getiriyor. Bir katil nasıl serbest kalır? Çünkü hayvana işkence maalesef tıpkı yere tükürmek veya yasak yerde sigara içmek gibi basit eylemler gibi aynı çizgide değerlendirilmiş ve kabahat olarak görülmüştür. Dolayısıyla hakim ve savcıların vicdanen istese de hayvanlara işkence uygulayanlara ceza verememektedir. Bu gerçekler ışığında TBMM'de talebimiz, hayvana işkence yapan, onun yaşam hakkını gasp eden kişiler hapisle cezalandırılsın. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Hakları Kanunu kabahatler kapsamından çıkarılıp Türk Ceza Kanunu'na alınmalıdır. Hayvanlarımız için adalet istiyoruz."

Yapılan açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı
Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2014, 18:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER