KENT BİLEŞENLERİNDEN TED KOLEJİ’NE ZİYARET

Diyarbakır’daki kent bileşenleri,TED Koleji’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. HDP Milletvekili Altan Tan,böyle yatırımların kentin geleceği için önemli olduğunu söyledi.Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Anlı ise ülkede yeniden bir arada yaşama kültürünün oluşması için eğitimin taşıdığı öneme dikkat çekti.

KENT BİLEŞENLERİNDEN TED KOLEJİ’NE ZİYARET
 Diyarbakır’daki kent bileşenleri,TED Koleji’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. HDP Milletvekili Altan Tan,böyle yatırımların kentin geleceği için önemli olduğunu söyledi.Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Anlı ise ülkede yeniden bir arada yaşama kültürünün oluşması için eğitimin taşıdığı öneme dikkat çekti.
KENTİMİZİ VE MARKAMIZI TANIYALIM’
Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD) üyeleri, ‘kentimizi ve markamızı tanıyalım’ etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz yıl eğitim hayatına başlayan ve 30 milyona mal olan TED Diyarbakır Koleji’ni ziyaret etti.
DİSİAD tarafından gerçekleştirilen kentimizi ve markamızı tanıyalım etkinliklerinin  bu haftaki  durağı geçtiğimiz yıl eğitim hayatına başlayan 100 kişinin istihdam edildiği yaklaşım 30 milyon liraya mal olan Türkiye’nin önemli okullarından TED Diyarbakır Koleji oldu. Tanıtım etkinliğine, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı, DİSİAD Başkanı Burç Baysal, yönetim kurulu üyeleri ve iş adamları katıldı.
TAN :’YERELDEN EVRENSELE EĞİTİM ÖNEMLİ’
Koleji ziyarete gelenleri kapıda karşılayan TED Diyarbakır Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, konuklarla bire bir ilgilenerek kendilerine okulu gezdirdi. Okulun spor salonu, bilgisayar sınıfı, sınıfları ve 3D bölümünü gezen iş adamları, böylesine önemli bir kurumun kente kazandırılmasında rol oynayanlara teşekkür etti.
Daha sonra okulun konferans salonunda tanıtım toplantısı düzenlendi. Diyarbakır Maarif Koleji mezunu olduğunu belirten HDP Milletvekili Altan Tan,eğitimde yerelden evrensele anlayışının önemine dikkat çekerek bu değerli yatırım için Mehmet Kaya ve ortaklarını tebrik etti. Tan,”1969 Diyarbakır Maarif Koleji mezunuyum.Özel eğitim ve öğretim gerçekten büyük önem taşıyor. Yerelden evrensele anlayışı ile çocuklarımızı gelecekte çok daha iyi yerlere getirebiliriz. Bu yatırım için Mehmet Kaya ve diğer ortaklarını kutluyorum” dedi.
‘GERÇEK GÜNDEMİMİZİ YAKALAYAMIYORUZ’
Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı ise ülke ve kent olarak zor bir süreçten geçtiklerine dikkat çekerek asıl sorunları konuşmaktan uzak kaldıklarını söyledi. Anlı,”Bugün 30 Ağustos. Keşke 30 Ağustos’u yaratan ruhu tekrar yakalayabilsek. Kimsenin dışlanmadığı,herkesin kendi kimliğini özgürce ifade edebildiği barış ve kardeşlik içinde yaşadığımız  bir ülkede  yaşamak  hepimizin ortak arzusudur. 100 yıl önce ortak vatan duygusu ile bu ülke kurtarıldı,inşa edildi. Maalesef zor günler yaşıyoruz. Acıların bir an önce sona ermesini diliyoruz. Çabamız bunun içindir. Ne yazık ki böyle yatırımların sayısını artırarak ve sahiplenerek asıl gündemimize gelemiyoruz. Ama yarınlardan umutluyuz. İnşallah barışı yakalayacağız. Bu güzel eseri meydana getiren iş adamlarımızı tebrik ediyorum” dedi.


KAYA :’EĞİTİMDE KALİYETİ HEDEFLEDİK’
  TED Diyarbakır Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, eğitim yatırımlarının teşvik kapsamında 5. bölgede yer aldığını söyledi. Kaya, “Türkiye’nin neresinde yatırım yaparsanız yapın, Diyarbakır’a yaptığınız yatırım kadar teşvik alabiliyorsunuz.  Kaliteli eğitim, yabancı dil eğitim ağırlıklı kaliteli eğitim, sosyal mekanların fazla olması bir yerde bölgeye dışarıdan gelecek olan gerek kalifiye eleman olsun, gerek bürokrat olsun, bölgede daha fazla kalmasını ve bölgede hizmet vermesini de arttırıyor. Bu aynı zamanda bir yerde beyin göçünü de engelleyen bir etken. Yaklaşık 100’e yakın personel var, 60’ı öğretmen 40’a yakını da personel, hizmet yemek servisi gibi sektörlerde çalışıyor. Tam olarak açıldığı zaman, 5 yıl içerisinde bin 186 öğrenci kapasiteli ve yaklaşık 300 civarında personelle yönetilecek bir okul” dedi.

 ‘EĞİTİMDE GÖÇÜN ÖNÜNE GEÇMELİYİZ’
DİSİAD Başkanı Burç Baysal ise  uzun bir aradan sonra ilk defa üç işverenin bir araya gelip gerçekten kente dair, kentin ihtiyaçlarını ortaya koyabilecek bir yatırıma girmelerinin kendilerinin dikkatini çektiğini söyledi. Baysal, “Bu noktaya dikkat çekmemizdeki asıl önem onun sirayet edip diğer işveren arkadaşlarımıza da bir şekilde örnek olmasını düşündüğümüz için buna dikkat çekmek istedim. Özellikle iş çevreleri açısından çokta yapılacak bir şey kalmadığı zaman çocuklarının eğitimi konusunda dışarı bir göz atış başlıyor. Ve bu bir şekilde sermaye ve beyin göçünü gerçekten tetikleyen bir olgu. Bu açıdan böylesi kurumların evet fiziki koşullarının önemi çok yüksek, bunu da akademik anlamdaki bir eğitim ile oluşturabilirsek bu yaşadığımız. Uzun zamandır aslında var olan kentin sermaye ve beyin göçünün önüne geçmiş olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2016, 16:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER