Kilisede Asırlık Aşk Resmileşti

Diyarbakır'ın geride kalan Ermenilerinden 87 yaşındaki Bayzo Alata ile 84 yaşındaki Sarkiz (Sıtkı) Eren resmi nikâhları kıyıldı.

Kilisede Asırlık Aşk Resmileşti
 Diyarbakır Surp Giragos Ermeni Kilisesi farklı bir törene ev sahipliği yaptı. Diyarbakır'ın yaşayan en yaşlı Ermenilerinden 1927 Büyükkadı doğumlu Bayzo Alata ile 1930 Silvan doğumlu Sarkiz (Sıtkı) Eken kilise nikahı ile bir ömür geçirdiler.
Bayzo Alata, son Paskalya Bayramı'nda kendilerini ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak'tan resmi nikah töreni ve düğününün yapılması için destek istedi. Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile asırlık aşkın kahramanları faytonla Surp Giragos Ermeni Kilisesi'ne gelerek nikah masasına oturdu.

Büyükşehir Belediyesi Nikah Memuru Esin Güleker'in kıydığı nikaha Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı da şahitlik yaptı. Bayzo Alata ve Sarkiz Eker sevinçle "Evet" derken, davetlilerin uyarısı üzerine Bayzo Alata eşinin ayağına bastı. Bayzo Alata elindeki bir demet çiçeğin bağını açamayınca Sarkiz Eker cebinden çakısını çıkarıp açtı. Bazyo Alata çiçekleri gençlerin üzerine fırlattı. Davetliler de çiçeği kapmak için birbirleri ile yarıştı.

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Kışanak, evlilik cüzdanını "Evin reisi" sıfatıyla Bayzo Alata'ya verdi. Kışanak, "Biz ölümsüz bir aşka şahitlik yaptık. Bütün zorluklara sevgilerinin ve aşkın gücüyle baş ederek bugüne geldiler. Bu iki güzel insan ayakta kalmayı aşkları sayesinde başardılar" diye konuştu. Kışanak, çifte uzun ömürler ve sağlıklar diledi.

Eşbaşkan Fırat Anlı da "İki gencimizle biz gururluyuz. Umuyorum ki bu gençler Ermeni, Süryani, Keldani, Ezidi ve diğer kültürden gelen gençleri için örnek olur. Mutluluklar diliyorum" dedi. Anlı, Ermenice de mutluluklar diledi. Düğün programı pasta kesilmesi, nikah şekeri ve halaylarla devam etti. Ermeni sanatçı Yervant Bostancı ve Farqin'in Kürtçe, Ermenice ve Türkçe şarkılarıyla sona erdi. 
Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2014, 17:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER