Kırsal İlçelerde Yol ve Asfalt Çalışmaları Devam Ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bir yandan şehir merkezinde diğer yandan da 13 kırsal ilçede yol yapım, asfalt ve yama çalışması yürütüyor.

Kırsal İlçelerde Yol ve Asfalt Çalışmaları Devam Ediyor

 Belediye tarihinde görülmedik oranda bir bütçeyi asfalt ve yol çalışmalarına ayıran, bir yandan şehir merkezinde asfaltlama ve yeni yol açma çalışmalarını yürütürken diğer yandan da 13 kırsal ilçede yol yapım, asfalt ve yama çalışması yürütüyor. 'da grup köy yollarında yürütülen çalışmayı denetleyen Eş Başkan Kışanak, kırsal ilçelerdeki tüm yol ve asfalt çalışmalarının  ayı sonunda tamamlanacağını bildirdi.



Kırsal kesimde 5 metre genişliğinde 700 kilometre sathi kaplama, 400 kilometre stabilize, 10 kilometre kilitli parke taşı olmak üzere toplam 1110 kilometre yol çalışmasını yürütmeye başlayan, tüm ilçelerde  ayı sonu itibariyle çalışmalarını tamamlamayı hedefleyen Büyükşehir Belediye, kırsaldaki asfalt ve yol çalışmalarına 60 milyon lira kaynak ayırdı.



Hani ilçesinin merkez ihalesi dışında, kırsal ilçelerin ihale süreçlerini tamamlayan,'da yol ve asfalt çalışmalarının yüzde 50'sini, diğer ilçelerde tüm yol çalışmalarının yüzde 20'sini tamamlayan Belediye,  ayı sonu itibariyle tüm kırsal ilçelerde çalışmalarını tamamlamayı hedefliyor.

Kışanak: 'daki çalışmalar ağustos sonunda tamamlanacak

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı , 'da 'nin çalışmalarının ardından yol çalışmalarını da yerinde takip ederek, bilgi aldı. 'daki yol çalışmalarına 6 milyon lira ayırdıklarına dikkat çeken Kışanak, 'daki 100 kilometrelik yol ve asfalt çalışmasının yüzde 50'sinin tamamlandığını kaydetti. Kışanak, ağustos ayı sonunda'da,  ayı sonu itibariyle ise tüm ilçelerdeki yol ve asfalt çalışmalarının tamamlanacağını bildirdi.

İlçelerde 1110 kilometre yol ve asfalt çalışması yürütülüyor

Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Turan Kapan ise tüm ilçelerde 1110 kilometre yol, asfalt ve kilitli parke taşı çalışması yürütüleceğini, bunun 100 kilometresinin 'da yapılacağını ifade etti. Kapan, 'da mevcut grup köy yollarına 8 bin ton asfalt serileceğini, 3 bin ton asfaltın ise yama çalışmalarında kullanılacağını belirtti. İlçedeki çalışmalara nisan ayında başlanıldığını ve işin yüzde 50'sinin bitirildiğini ifade eden Kapan, Kulp ilçesinde yol ve asfalt çalışmalarının yüzde 75, diğer ilçelerde ise yüzde 30 oranında tamamlandığını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2015, 18:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER