Kışanak, Dicle İlçesindeki Muhtarlarla Buluştu

Diyarbakır’ın Dicle ilçesi köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, köylere dönüş konusunda ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek, “İnsanlarımız geçmişi de geleceğini de burada arıyor.

Kışanak, Dicle İlçesindeki Muhtarlarla Buluştu
 Diyarbakır'ın Dicle ilçesi köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, köylere dönüş konusunda ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek, "İnsanlarımız geçmişi de geleceğini de burada arıyor. Kökenimize sahip çıkmamız insanlığa ve kendimize sahip çıkmaktır. Bu sosyal ve siyasal bir problemdir. Bütün imkanları seferber ederek çalışacağız" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin 'Gelin Geleceğimizi Birlikte Planlayalım' sloganıyla başlattığı 'Amed 2015-2019 Stratejik Plan Forumları' kapsamında Dicle ilçesindeki muhtarlarla toplantı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak Dicle ilçesine bağlı 46 köy ve mahalle muhtarıyla bir araya geldi. Dicle Belediyesi Eşbaşkanları Abdülsamet Bilgin, Fevziye Arukhan, BDP Dicle eşbaşkanları, Genel Sekreter Yardımcısı Zülfü Atlı ve Ulaşım Daire Başkanı Hikmet Altuğ da toplantıda hazır bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kışanak, her yıl mahalle muhtarları ve meclisleriyle yıllık çalışmaların planlanacağını söyledi. İlçelerde hızlı bir şekilde büyükşehir yapılanmasının kurulacağını ve gerekli atamaların yapılacağını ifade eden Kışanak, "Kış ayı geldiğinde köylerimizde yol problemi kalmayacak. Bütün ilçelerle ilgili gerekli yol çalışmaları yapıldı. En az 15-20 kilometre yeni asfalt yol yapılacak. İlaçlama ile ilgili gerekli çalışmalar yapılıyor" diye konuştu

KÖYE DÖNÜŞ İÇİN DESTEK İSTENDİ

Toplantıda söz alan muhtarlar özellikle su probleminin çözülmesini istedi. Bazı köy yollarının araç geçemeyecek kadar kötü olduğunu bildiren muhtarlar, kanalizasyon sorunu nedeniyle bulaşıcı hastalıkların olduğunu ifade etti. Kimi muhtarlar gençlere yönelik sosyal aktivitelerin yapılması için zemin hazırlanmasını isterken kimisi de taziye evinin bulunmadığını söyledi. Kurşunlu Mahallesi Muhtarı ise 90'lı yıllarda yakılan köyler olduğu için altyapı sorunlarının olduğunu, köye dönüş için toplantılar yaptıklarını söyleyerek, yeniden inşa konusunda belediyenin desteğini beklediklerini söyledi. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2014, 22:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER