Kışanak: Engellilerin Önerilerini Hep Dikkate Alacağız

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları, Kışanak ve Anlı, Engelli Haftası dolayısıyla, engelli kurum ve kuruluş temsilcilerini kabul etti.

Kışanak: Engellilerin Önerilerini Hep Dikkate Alacağız
 
Engelli Haftası nedeniyle aralarında Diyarbakır Engelli Meclisi Başkanı Aziz Dayan, Büyükşehir Belediyesi Engelli Şube Müdürü Erdal Tekdemir, GAP Engelliler Derneği Başkanı Çetin Topdemir, DTK Engelli Dönem Sözcüsü ve Engelli Meclisi Yürütme Konseyi üyesi Muhsin Batgi ile birlikte kentin engelli kurum ve kuruluşların temsilcilerinden oluşan 23 kişilik heyet Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'yı ziyaret etti.

BATGİ: ENGEL ZİHİNLERDE OLUŞUYOR

Ziyarette DTK Engelli Dönem Sözcüsü ve Engelli Meclis Yürütme Konseyi üyesi Muhsin Batgi, eşbaşkanlara yeni görevinizde başarılar diledi. Diyarbakır'da önemli oranda engelli bir nüfusu bulunduğunu, yeni yönetimin de kenti dizayn ederken bu engelli nüfusu dikkate alarak bir planlama çıkaracağını belirten Batgi, bu çerçevede kendilerinin de ellerinden gelen tüm destekleri sunacaklarını söyledi. Batgi, kentin engelli gruplarının erişimine uygun olarak düzenlenmesi gerektiğini belirtirken, engellilere yönelik istihdam konusunda da çalışma yapılmasını ve bu çalışmalarda ortak olmak istediklerini bildirdi. Engellilerin yaşlılık dönemine ilişkin olarak da planlama yapılması gerektiğinin altını çizen Batgi, "Engel zihinlerde oluşan bir engeldir. Biz engelliliği beyinlerde bitirdiğimiz zaman aşamayacağımız sorun kalmayacaktır" diye konuştu.

KIŞANAK: HERKES SADECE KENDİSİ YAŞARSA ANLIYOR

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak da, engelli kurum ve kuruluş temsilcilerine teşekkür ederek "Sizler bu kenttin yurttaşları olarak bu yerel yönetimi kendinizin de yerel yönetimi olarak kabul ediyorsunuz, kendinizi içinde görüyorsunuz. Birlikte neler yapabilirizin tartışmasına hazırsınız. Bu bizim için son derece kıymetlidir" dedi. Engelliler Haftası vesilesi bu konuları daha fazla tartışacaklarını belirten Kışanak, "Hem kamusal hizmet üreten yerel yönetimlerimizin, hem de özel sektörün, hem de her bir yurttaşın kafasındaki engelleri kaldırması lazım, aslında asıl mesele budur" diye konuştu. "Herkes sadece kendisi yaşarsa anlıyor, ama biz bunu değiştirmeyiz" diyen Kışanak, "Yanımızdakinin de ne yaşadığını anlamalıyız. Birlikte bu kentten nasıl yararlanılabilir, hepimiz için bu kentte nasıl daha iyi hizmetler sunabiliriz. Bunu hep beraber tartışmayız" şeklinde konuştu.

Kışanak, engelli kurum ve kuruluş temsilcilerinin sadece engelli yurttaşların ihtiyaçları üzerinden değil, "kentin tarihi, kültürel, siyasi misyonuna uygun bir Kent haline gelebilmesi için öneriler sunması" gerektiğini belirtti. Kışanak şöyle devam etti:

"Sıkıntı yaşayanlar en hassas olanlardır. Daha ayrıntılı düşünürler, daha iyi öneriler getirirler. Biz sizden hem engelli yurttaşlarımız ile birlikte engelsiz yaşabilmesi için önerilerinizi her zaman dikkate alacağız. Kenttin geleceği konusunda görüşlerinizi, önerilerinizi her zaman dikkate alacağız. Bizler bu engelli ortadan kaldırmak için büyük bir gayret içerisinde olacağız."

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2014, 13:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER