Kışanak: Gençlik hepimizin umudu

HDK ve DTK Gençlik Meclisleri tarafından düzenlenen 1. Ortadoğu Demokratik Gençlik Konferansı’na katılan Belediye Eş Başkanımız Gültan Kışanak, gençliğin herkesin umudu olduğunu belirterek, “Diyarbakır her zaman gençliğin ruhunu ve direnişi temsil eden bir kent oldu.” dedi....

Kışanak: Gençlik hepimizin umudu
 1. Ortadoğu Demokratik Gençlik Konferansı, bugün Cigerxwin Kültür Merkezi’nde, Ortadoğu’da bulunan 15 ülkeden, Almanya, Fransa ve Arjantin’deki gençlik hareketlerinden çok sayıda genç delegenin katılımıyla başladı. Üç gün sürecek konferansa, Belediye Eş Başkanımız Gültan Kışanak, HDK Eş Başkanı Sabahat Tuncel, Kobani Halk Meclisi Başkanı Ayşe Efendi de katıldı.

 

Konferansın açılışında konuşan Kobani Halk Meclisi Başkanı Ayşe Efendi, Gençlik Konferansını selamlayarak sözlerine başladı. Bütün dünyanın gözünün Rojava Devrimi ve Kobani direnişinde olduğuna dikkat çeken Efendi, şunları söyledi: “Hepiniz Kobani’nin durumunu takip ediyorsunuz. Belki bugün Kobani’nin içinde savaş yoktur; ama çevresinde şiddetli bir savaş yaşanıyor. DAİŞ Avrupa ülkelerinden ve İslam ülkelerinden türemiştir. DAİŞ hiçbir yerde yok, yönünü sadece Rojava’ya Kobani’ye çevirmişler. Biz bu mücadeleyi kazanacağız, DAİŞ’i yeneceğiz.” 

 

Ardından konuşan Halkların Demokratik Kongresi Eş Başkanı Sabahat Tuncel, konferansın Ortadoğu ve dünya için önemini vurguladı. “21. yüzyılın başında Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler, dünyada yaşanan sistem krizinin ne kadar derin olduğunu bize bir kez daha gösteriyor.” diyen Tuncel’in ardından konuşan Belediye Eş Başkanımız Gülten Kışanak ise, böylesi bir buluşmanın Diyarbakır’da gerçekleşmesinden duyduğu mutluluğu ve önemi dile getirdi  

Diyarbakır’da 8 bin yıl kent yaşamının kesintisiz devam ettiğine ve hiçbir zaman yaşlanmadığına dikkat çeken Kışanak, “Diyarbakır’ın 8 bin yıllık ömrü var, ama hiçbir zaman yaşlanmadı, her zaman gençliğin ruhunu ve direnişi temsil eden bir kent oldu. Sizlerde bugün Diyarbakır’da bu önemli tarihsel buluşmayı gerçekleştiriyorsunuz. Gençlik hepimizin umudu, bize güç ve direnç kazandırıyor. Sizleri Diyarbakır’da ağırlamak bizim için onurdur.” dedi Konuşmalardan sonra üç gün sürecek konferans başladı.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2015, 19:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER