Kışanak: Gözdağı vermeye çalışıyorlar

Hakkında 'örgüt üyesi olmak' iddiasıyla ikinci bir dava açılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, hakkında peş peşe açılan davaların gözdağı vermeye yönelik olduğunu söyledi.

Kışanak: Gözdağı vermeye çalışıyorlar
 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, hakkında 10 yıl hapis istemi içeren iddianamenin kabul edilmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açılan davaların hukuksal altyapıdan yoksun, konjonktürel davalar olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Türkiye yargısı uluslar arası hukuk standartlarını özümsemediği için dönemin koşullarına göre suç ve ceza üreten bir mekanizma haline gelmiştir" denildi. Daha öncede benzer kaotik ortamlarda tamamen politik saiklerle davalar açıldığına dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Benim ve aynı kulvarda siyaset yaptığım binlerce yol arkadaşım hakkında da soruşturma ve dava açılmış, binlerce kişi haksız ve hukuksuz bir şekilde mağdur edilmiştir."

'Yargının tarafsızlığı, bağımsızlığı ve meşruiyeti tartışmalı'

Yargının tarafsızlığı, bağımsızlığı ve meşruiyetinin tartışmalı hale geldiğinin vurgulandığı açıklamada, "Zaten tartışmalı olan Türk yargı sistemi son yıllarda muhalif kesimlere karşı takındığı tutum ile tarafsızlığını ve bağımsızlığını tümden yitirdiği gibi meşruiyeti de tartışmalı hale gelmiştir" denildi. 

'Siyasi parti faaliyetleri suç delili olarak dosyaya eklendi'

Açıklamada, açılan davalar hakkında bilgi verilerek, şöyle denildi: "Hakkımda açılan söz konusu davalardan ilki; 8 Mart 2015 tarihinde Dünya Emekçi Kadınlar Günün vesilesi ile yapılan mitingde yaptığım konuşma ile ilgilidir. Türkiye ve Ortadoğu'daki kadın mücadelesine ilişkin görüşlerimi kamuoyu ile paylaşmamdan ibarettir. Diğer dava ise Siyasi Partinin Eş Genel Başkanı olduğum dönemde yürüttüğüm siyasi faaliyetler, katıldığım toplantılar, konferanslar maalesef suç delili olarak dosyaya eklenmiştir."

'Gözdağı vermeye yönelik uygulamalardır'

Açıklamada, açılan her iki davanın da düşünce ve ifade özgürlüğüne, her türlü baskıdan uzak siyaset yapma hakkına açık bir müdahale anlamına geldiği belirtildi. Açıklamada, "Aynı zamanda siyaset yapmaya, ülkenin temel sorunlarına alternatif çözümler üretmeye engel oluşturmaya ve gözdağı vermeye yönelik uygulamalardır. Hiçbir zaman kabul etmediğimiz bu uygulamaları, bundan sonra da kabul etmeyeceğiz. Her şeye rağmen memleketin temel sorunları hakkında fikir üretmeye, fikirlerimizi yüksek sesle kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2015, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER