Kışanak: Hizmeti durdurmak suçtur, çalışmalarımız sürecek

Diyarbakır Valisi'nin ikinci bir emre kadar belediyelerin yol, kaldırım çalışmalarını yasaklanmasına tepki gösteren Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gülten Kışanak, "Kamu hizmetlerini durdurmak suçtur" dedi.

Kışanak: Hizmeti durdurmak suçtur, çalışmalarımız sürecek
 Diyarbakır Valiliği, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) belediyelerine ilişkin skandal bir karara imza atarak, kent merkezi ve ilçelerinde, yol ve kaldırım çalışmalarını ikinci bir emre kadar yasakladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gülten Kışanak, valiliğin kararına tepki göstererek, çalışmalarına devam ettiklerini ve bundan sonra da halka hizmet etmeye devam edeceklerini ifade etti. Kışanak, ayrıca Diyarbakır Valiliği'nin Sur'da yapılan yıkımın molozlarını korsan bir şekilde Dicle Nehri kenarında döktüğünü hatırlatarak, cezai işlem uyguladıklarını belirtti. 

Belediyelerin hizmet ve başarısından rahatsız olan bir kesimin olduğunu hatırlatan Eşbaşkan Gülten Kışanak, DBP'li belediyelerin bu ülkede yapılmayan işleri yapan, kamu kaynaklarını en iyi kullanan, en az parayla en iyi işleri yapan belediyeler olduğunun altını çizdi. Kışanak, 7 Haziran'dan sonra belediyelerin merkezi hükümetin doğrudan günlük olarak denetimine alınmasına rağmen tek bir açık bulamadıklarını söyledi. Kışanak, "7-8 aydır belediyelerimizden müfettişler çıkmıyor. Tek bir usulsüzlük, yolsuzluk tespit edilemedi. Biz halkımıza verdiğimiz söz gereği kendi iç denetimizi yapıyoruz. Buradaki varlığımızın tek gerekçesi vardır; halka iyi hizmet etmek, halkın ihtiyaçlarını karşılamak. Sadece bu doğrultuda çalışıyoruz" diye konuştu. 

Yaptıkları çalışma konusunda çok iddialı konuşan Kışanak, bu kentte halkın yararı için gereken neyse onu yaptıklarını ifade etti. Toplu taşıma, yol, kaldırım, sosyal hizmetlerini yaşanan bu olağanüstü duruma rağmen hiçbir aksatma olmadan çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Kışanak, "belediyeler iş yapmıyor" algısının tamamen iftira olduğunu ifade etti. 

'KARARA RAĞMEN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ'

Kışanak, Diyarbakır Valiliğinin yasak kararına ilişkin de şunları söyledi: "Yürüttükleri algıyı yeterli görmeyip bu defa çalışmaları engellemeye yönelik bir girişimde bulunmak için Diyarbakır Valiliği'nden bir yazı geldi. Fakat bu kararın hukuksal dayanağı yok. Valilik, vali yardımcısı imzasıyla Büyükşehir Belediyesi ve 17 ilçenin yol kaldırım ve fen işlerini durduramaz. Böyle bir yetkisi olmadığı gibi yasal bir dayanağı da yok. Kamu hizmetlerini durdurmak suçtur. Aksine kamu hizmetlerini üretmemiz daha fazla çalışmamız gerekir. Valilikle görüşmelerimiz oldu. Biz bu yazıya rağmen çalışmalarımızı durdurmadık. Bütün çalışmalarımız, kaldırım, yol çalışmalarımız devam ediyor, devam edecek. Bu yazının fiiliyata bir karşılığı yok. Uygulanması da mümkün değil." (DİHA)

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2016, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER