Kışanak: Kimse Diyarbakır Halkına Dayatmada Bulunamaz

Kışanak: Kimse Diyarbakır Halkına Dayatmada Bulunamaz

Kışanak: Kimse Diyarbakır Halkına Dayatmada Bulunamaz
 Diyarbakır Yenişehir ilçesinde bulunan Atatürk Stadyumu'nun yıkılarak yerineAVM ve konut yapılması kararına BDP'liler ile Mezopotamya Ekoloji Birleşenleri tepki gösterdi.

Stadyum önünde bir araya gelen BDP'liler stadın yıkılmaması gerektiğini dile getirdiler. Burada basın açıklamasını düzenleyen BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Gültan Kışanak, yönetime geldiklerinde stadın yıkılmasıyla ilgili referandum düzenleyeceklerini söyledi.

Diyarbakır'a hiç kimsenin hiçbir şeyi dayatmada bulunamayacağını kaydeden Kışanak şöyle konuştu:

"Bu kentin varlıklarını, değerlerini çarçur edecek, şuna buna peşkeş çekecekAnkara'dan yapılmış planlara asla izin vermeyeceğiz. Belediyeye, Diyarbakır'a, gençlerime, bu kentte yaşayanlara sormadan burayı nasıl talan ederiz diye bir plan yaptılar. Bu stat Diyarbakır'ın tarihinin bir parçasıdır. Diyarbakır'da spor yapanlar, spora gönül verenler, bunun için ter dökenler, bu statta anıları olanlar var. Halkımız hep beraber karar verecek. İhtiyacı, beklentileri neyse biz yerel yönetimler olarak bunu hayata geçirmek için halkımızın emrinde olacağız. Şu anda bize şimdiye kadar gelen öneriler, buranın şehir stadı olarak kalması, amatör spor müsabakalarına açılması, gençlerin, kadınların, çocukların, bu mahalle sakinlerinin gelip burada sporlarını yapmaları, sağlıklı bir yaşamı hayata geçirmeleri yönündedir. Ama biz şunun sözünü veriyoruz. Seçimden hemen sonra buraya sandık koyacağız. Bunun referandumunu yapacağız. Fizibilitesini, kamuoyu yoklamasını yapacağız. Bu kentin neye ihtiyacı varsa, bu Kent ne istiyorsa biz belediye olarak halkın emrinde ve hizmetinde olacağız"

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2014, 10:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
azad
azad - 10 yıl Önce

kırklardağına imarı siz vermediniz mi önce o aybınız için bi eylem yapın...

SIRADAKİ HABER