Kışanak: Madde Bağımlılığına Karşı Ortak Bir Mücadele Alanı Yakaladık

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, kentte ilk defa madde bağımlılığıyla ilgili ortak bir mücadele alanı yakaladıklarını söyledi.

Kışanak: Madde Bağımlılığına Karşı Ortak Bir Mücadele Alanı Yakaladık

 Amed Madde Bağımlılığıyla Mücadele Platformu, 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü nedeniyle AZC Plaza önünde basın açıklaması düzenlendi. Açıklamaya, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı ,  milletvekilleri Feleknaz Uca,  ve , Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı Fatma Arşimend,   İl Eş Başkanı  ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bir kurumun tek başına çözeceği bir sorun değil

Burada açıklama yapan Eş Başkanı , geçen yıl madde bağımlılığıyla mücadele platformu kurulduğunu hatırlatarak, platformun için sivil toplum örgütleri, meslek örgütleri, yerel yönetimler, siyasi partiler, yani kentteki tüm bileşenlerin içinde yer aldığını belirtti. Platformda yer alan ve çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdürenlere teşekkür eden Kışanak, madde bağımlılığı sorununun herhangi bir kurumun tek başına çözeceği bir sorun olmadığını ancak, kent dinamiklerinin ortaklaşa hareket etmesi ile çözüleceğini kaydetti.

Madde bağımlılığı ile mücadele edeceğiz

"Madde bağımlılığı insanın karşılaştığı birçok sıkıntı ile karşılaştırıldığında en çok tahribatı yaratanlardan birisidir" diyen Kışanak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çünkü madde bağımlılığı kişinin özgür iradesinin ortadan kaldırdığı ve irade olarak akıl ve mantığını devreye koyarak karar verme imkanlarını ortadan kaldırdığı için başlı başına büyük bir problem. Ayrıca yarattığı fiziksel hastalıklar, yarattığı sosyal problemler, yarattığı çevresel etkiler nedeniyle kişiyle sınırla kalmayan birlikte yaşadığı diğer kişilere ve topluma da zararı olan bir durumdan söz edebiliriz." Kışanak, 'da da bu konuda sıkıntıların olduğunu ve bununla sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti.

İlk defa tüm bileşenler ortak hareket ediyor

Kışanak, Amed Madde Bağımlılığıyla Mücadele Platformu kurulduktan sonra kentte ilk defa tüm bileşenlerin ortaklaşa hareket ederek ortak bir mücadele alanı yakaladıklarını ifade ederek, "Bu plan doğrultusunda çalışmalarımızı yürüttük, mahallelerde saha çalışması, okullarda farkındalık eğitimleri yapıldı. Bu program kapsamında 'nin kurduğu, uzman kişilerden tarafından yönetilen, çalışmaları koordine edilen bir birim oluşturuldu. Madde bağımlılığıyla mücadele birimi kurduk. Bildiğiniz gibi yataklı tedavi konusunda yerel yönetimlerin bir yetkisi ve sorumluluğu yok. AMATEM'in kurulması gerekiyor, yataklı tedavi hizmetinin bu kurum tarafından verilmesi gerekiyor. Kentimizde yetişkinlere ve kadınlara yönelik tedavi hizmeti veren bir merkez yok. Bu konuda da biz valiliği, kamu kurumlarını, il sağlık müdürlüğünü göreve davet ediyoruz" şeklinde konuştu.



HDP  İl Eş Başkanı  ise, Büyükşehir Belediyemizi ve platformun diğer üyelerine teşekkür ederek, "Ahlaklı ve politik bir gençlik için çok değerli bir çalışma yapılıyor. Madde bağımlılığı konusun da her kesimin üstüne düşen görevi yerine getirmelidir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2015, 22:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER